Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Büyükşehir Orhaneli çöp sahasını rehabilite etti

Büyükşehir Orhaneli çöp sahasını rehabilite etti
A+
A-

Bursa’da evsel katı atık sorununu ‘düzenli depolama sahaları, entegre atık tesisleri ve aktarma merkezleri ile’ çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, vahşi çöp depolama sahalarının ıslahını da kesintisiz sürdürüyor. Son olarak Orhaneli bölgesindeki vahşi çöp depolama sahası da rehabilite edilirken, 20 bin metrekarelik alan yeniden doğaya kazandırıldı.

İklim değişikliği ile mücadele çalışmaları kapsamında hayata geçirilen Doğu Bölgesi Entegre Katı Atık Tesisi ile Bursa’nın evsel katı atıklarını hammadde olarak kullanıp elektrik enerjisine dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan katı atık toplama merkezleri ile doğadaki vahşi çöp depolama sorununu da ortadan kaldırıyor. Geçtiğimiz yıl Orhaneli ilçesine kazandırılan Güney Bölgesi Evsel Katı Atık Aktarma İstasyonu’nun hizmete alınmasıyla ilçedeki vahşi çöp depolama sahasının rehabilitasyonu için düğmeyen basan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, çalışmalarını tamamladı.

Orhaneli’nin Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan ve zaman zaman yaşanan çöp yangınları yüzünden hem orman yangınlarına hem de çevre kirliliğine yol açan çöp sahası, artık çevre için risk olmaktan çıktı. Çalışmalar kapsamında katı atıkların tesviye işlemleri yapılarak, sahanın üstü toprakla kapatıldı. Çöpte meydana gelen biyolojik bozulma sonrası oluşan metan gazı, uygun noktalara yerleştirilen bacalar ile kontrol altına alındı. Böylece olası metan gazı sıkışmasının önüne geçilerek, patlama ve yangın riski ortadan kaldırıldı. Ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi için sahanın etrafı tel çit ile çevrilirken, 20 bin metrekarelik alan yeniden doğaya kazandırılmış oldu.