DOLAR
32,3909
EURO
34,8250
ALTIN
2.401,44
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Büyükşehir tedbiri elden bırakmıyor

Büyükşehir tedbiri elden bırakmıyor
A+
A-

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da Covid 19 vakalarındaki artışla birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri önlemleri artırdı. Bir taraftan toplu taşıma araçlarında düzenli olarak dezenfekte çalışması yapılırken, diğer taraftan Cuma namazı öncesi 5 büyük camide yaklaşık 8 bin maske dağıtıldı.

Korona virüs vakalarındaki artışla birlikte birinci dalgada olduğu gibi yeniden sosyal destek uygulamaları devreye alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, halkın olarak kullandığı alandaki dezenfekte çalışmalarına da hız verdi. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, özellikle Cuma günleri büyük bir doluluğun yaşandığı Ulu Cami, Mihraplı, Muradiye, Emir Sultan ve Yeşil Cami’indeki önlemleri en üst seviyeye çıkardı. Cami bahçelerine el dezenfekte üniteleri yerleştirilirken, camilere giren tüm vatandaşlara maske dağıtıldı. Sadece Cuma saati 5 cami önünde dağıtılan maske sayısı 8 bin adedi aştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri dezenfekte çalışmaları

Taksilere özel önlem

Bu arada ticari taksi ve dolmuşlardaki dezenfekte çalışmaları da hız kesmeden sürüyor. Şoförler Odası işbirliğinde hayata geçirilen uygulama kapsamında ticari araçlar Büyükşehir ekipleri tarafından periyodik olarak dezenfekte ediliyor.  Hummalı bir şekilde devam eden çalışma ile bir günde 11 bin taksinin dezenfekte işlemi tamamlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri dezenfekte çalışmaları