DOLAR
32,3616
EURO
34,7772
ALTIN
2.401,08
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Celil Çolak, çalışan annelerin sesine kulak verdi

Cumhur İttifakı AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Çolak, hayata geçirmeyi amaçladıkları projeleri hazırlarken sağlık sektöründe çalışan annelerin taleplerinin göz ardı edilmediğine dikkat çekerek; “7 gün 24 saat
hizmet verecek olan kreş ve bakımevi projesini hazırladık. Çalışan anne ve babaların vardiya sistemlerine uygun olarak hizmet sunacak 7/24 kreş ve bakımevlerini Nilüfer’in tamamında yaygın hale getireceğiz” dedi.

Celil Çolak, çalışan annelerin sesine kulak verdi
A+
A-

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Yarınlara Işık Ol Projesi” kapsamında hastanelerde uzun süreli tedavi
nedeniyle yatan çocukların eğitimlerine yönelik hayata geçirdiği; “Hastane Sınıfı”nda eğitim gören çocuklar, anlamlı etkinliğe imza attılar. 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Bursa Şehir Hastanesi’nde “Benim Kahramanım” temasıyla açtıkları resim sergisinde çocuklar, gönül dünyalarını tuvale yansıttıkları resimleri sanatseverlerin beğenisini sundu.


“HEKİMLİĞİN ÖZÜ KARŞILIKSIZ FEDAKÂRLIKTIR”

Resim sergisinin açılış töreninde konuşan Cumhur İttifakı AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak, varlığına kutsallık atfedilen yegâne mesleğin hekimlik ve sağlık çalışanlarının olduğunu belirtti. Çolak; “Hekimliğin özü, insana karşılıksız ve beklentisiz hizmet, fedakârlıktır. Zaman mefhumu gözetilmeksizin kapısı çalınan, hastasının ıstırabını dindirmeden mesaisini bitirmeyen sağlık çalışanlarımız için bu bir meslek değil, bir yaşam biçimidir” diye konuştu.


“EN BÜYÜK YATIRIM SAĞLIK YATIRIMIDIR”

İnsana en büyük yatırımın sağlık alanında yapılan yatırımların olduğuna dikkat çeken Çolak, “Nilüfer belediye başkan adayı olarak çıktığım bu yolda, ben ve arkadaşlarım bu gerçeğin farkındayız. Bunun bilinci içerisindeyiz. Nilüfer’e yönelik atılacak her adımda sağlık hizmetlerini öncelikli olarak değerlendiriyoruz. Sağlık alanındaki hizmetleri mümkün olduğunca arttırarak sürdürme kararlılığındayız. Çünkü, insan sağlığı her şeyin üzerindedir” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIK ÇALIŞANI ANNELERİN TALEPLERİNE KULAK VERDİK”

Hayata geçirmeyi amaçladığı projeleri hazırlarken, sağlık sektöründe çalışan annelerin talep ve isteklerinin de göz ardı edilmediğinin altını çizen Çolak konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Sağlık çalışanı annelerin taleplerine kulak verdik. 7 gün 24 saat hizmet verecek olan kreş ve bakımevi projesini hazırladık. Tüm çalışan anne ve babaların vardiya sistemlerine uygun olarak hizmet sunacak 7/24 kreş ve bakımevlerini Nilüfer’in tamamında yaygın hale getireceğiz. İlkokul öğrencilerinin servis ücretlerine belediye olarak önemli oranda katkı sağlayacak, ailelerin ekonomilerine doğrudan destek olacağız. Öğrencilerimizin kitapları devlet tarafından verirken bizde kırtasiye ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayacağız. Eğitime yönelik projelerimiz arasında, ‘Nilüfer Enderun Mektebi’ de yer alıyor. İlçe genelinde tüm okullar taranarak üstün zekalı çocuklarımızı tespit edeceğiz. Bu eğitim merkezimizde uygulayacağımız özel eğitim programlarıyla hızlı öğrenme yetenekleri, yaratıcı düşünme becerileri ve derinlemesine analiz yeteneklerini öne çıkaracağız. Tüm bu çalışmalar hep çocuklarımızın daha iyi ve daha güzel yarınlarını hazırlamak için. Diliyorum ki; çocuklarımızın gözlerindeki ve yüreğinizde sevgi pırıltısı hiç kaybolmasın.”


Protokol konuşmalarının ardından Cumhur İttifakı AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Sevgi Harorlu, Bursa Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Emine Büküm resim sergisinin açılış kurdelesini birlikte kestiler.