DOLAR
32,2873
EURO
34,8065
ALTIN
2.400,39
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
19°C

CHP’de genel başkanlık yarışı: Kılıçdaroğlu ‘vefa’ çağrısı yapacak

CHP’de genel başkanlık yarışı: Kılıçdaroğlu ‘vefa’ çağrısı yapacak
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı yarın toplanıyor. Kurultayda, 1368 kurultay delegesi, yeni genel başkanı ve Parti Meclisi (PM) üyelerini seçecek.

Seçim yenilgisinin ardından istifa çağrılarına kulak tıkayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarınki kurultayda Özgür Özel ile genel başkanlık yarışına girecek.

Kılıçdaroğlu’nun kurultay konuşmasında, delegelere “Bu son, bir daha aday olmayacağım” diyeceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, vefa duygusunu ön plana çıkararak bu çağrıyı yapacağı belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun, kurultay boyunca parti içi muhalefeti ikna etmeye çalışacağı tahmin ediliyor.

Divan Başkanlığını İmamoğlu yapacak

Kurultayın ilk günü genel başkan, ikinci günü PM ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimi yapılacak. Divan başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı kurultayda, 65 imza ile CHP Genel Başkanlığına, 10 imza ile Parti Meclisi üyeliğine aday olunabilecek.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun delegeler tarafından yeniden aday gösterilmesi, Manisa Milletvekili Özgür Özel’in de aday olabilmek için yeterli sayıya ulaşması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun ‘vefa’ çağrısı

Kılıçdaroğlu’nun, kurultay konuşmasında delegelere yapacağı “Bu son, bir daha aday olmayacağım” çağrısı, parti içi muhalefeti ikna etmeye yönelik bir hamle olarak yorumlanıyor.

Kılıçdaroğlu’nun, bu çağrıyla, partiye 13 yıldır hizmet ettiğini ve vefa beklediğini vurgulaması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun, kurultay boyunca parti içi muhalefeti ikna etmeye çalışacağı tahmin ediliyor.