DOLAR
32,3636
EURO
34,7935
ALTIN
2.400,67
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Çocukların okula uyumu için velilere öneriler

Çocukların okula uyumu için velilere öneriler

Çocuğunuzun okula uyumunu kolaylaştırmak için yapmanız gerekenler var.

Özel Medicabil Hastanesi Klinik Psikologu Görkem Polat, okulların eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte çocuklarda yaşanabilecek uyum sorunlarına dikkat çekti ve velilere önerilerde bulundu. Polat, çocukların okula olan algısının “performans” duygusuyla şekillendirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Her çocuğun biricik olduğunu hatırlatan Polat, çocukların öğrenme ve okula alışma sürelerinin farklılık gösterebileceğini ve farklı ilgi, yetenek ve becerilere sahip olabileceğini belirtti. Bu nedenle, çocukların içinde bulunduğu dönemin özelliklerinin bilinmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Polat, velilere çocuklarının okul hayatına dair endişelerini ve olası güçlükleri çocuklarına hissettirmemeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, çocukların okul yaşamındaki ilişkilerin, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla kurduğu ilişkilerin önemli olduğunu vurguladı.

Çocukların okul hayatında başkalarıyla yaşayabileceği anlaşmazlıklarda, çocukların kendi sorunlarını çözebilmesi için alan tanınması gerektiğini belirten Polat, öğretmenleri ya da okulu korku figürleri olarak kullanmamanın önemine dikkat çekti. Ayrıca, çocukların evde ders çalışma alışkanlığı edinmelerine destek verilmesi gerektiğini, ancak ilerleyen zamanlarda çocuğun yalnız başına ders çalışma alışkanlığı kazanması için sürekli yanında oturulmaması gerektiğini ifade etti.

Polat, olumlu davranışları takdir ederek çocukların özgüvenlerini desteklemenin önemli olduğunu, ancak olumsuz davranışların neden yanlış olduğunun açık bir şekilde ifade edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ETİKETLER: , ,