DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eskişehir’e geldiği gün il başkanı görevden alındı

AK Parti’nin belediye başkanlığına İYİ Parti’den geçen Nebi Hatipoğlu’nu aday gösterdiği Eskişehir’de sular durulmuyor. Partinin il başkanı Süleyman Reyhan, yerel seçime 63 gün kala ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kente geldiği gün görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eskişehir’e geldiği gün il başkanı görevden alındı
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Eskişehir‘e giderek ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan’a bu programda İYİ Parti’den Ak Parti‘ye geçen ve Eskişehir Büyükşehir Adayı olan Nebi Hatipoğlu da eşlik etti. Erdoğan’ın kente ayak basıp adayları açıkladığı gün İl Başkanı Süleyman Reyhan ise görevden alındı.

ERDOĞAN TEK TEK İLÇE ADAYLARINI İLAN ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde yarışacak AK Parti Eskişehir ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı için Şehit Anıl Gül Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuştu. İlçe belediye başkan adaylarını duyuran Erdoğan; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Nebi Hatipoğlu ile de poz verdi.

İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Hatipoğlu İYİ Parti’den AK Parti’ye geçip Eskişehir adayı olurken il teşkilatında hareketli günler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kente ayak bastığı gün, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan görevden alındı. Yerine ise yönetimde yer alan tanıtım medya başkanı Gürhan Albayrak atandı. Göreve getirilmesinin genel merkezin kararı olduğunu ifade eden Albayrak, bundan sonra partinin il başkanı olarak yerel seçim sürecini yürüteceğini söyledi.

Öte yandan kent için siyasi partilerin hesapları sürüyor. CHP ise yıllar süren Yılmaz Büyükerşen’in bir dönem daha aday olmasını engelledi. Büyükerşen aday olmayacağını açıklayarak adaylığı genel sekreteri Ayşe Ünlüce’ye bıraktı.