DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C

Dilan Polat’ın tutuklanması e-ticaret sektörünü hareketlendirdi

Dilan Polat’ın tutuklanması e-ticaret sektörünü hareketlendirdi
A+
A-

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın, sosyal medya üzerinden yaptığı satış ve tanıtımlarla “Vergi usul kanununa muhalefet” suçundan tutuklanması, e-ticaret sektörünü hareketlendirdi.

Ticaret Bakanlığı, internetten satılan ürünlere yönelik etkin piyasa ve gözetim mekanizması için harekete geçerek e-Ticarette Ürün Güvenliği Projesi’ni açıkladı.

Proje kapsamında, piyasa gözetimi ve denetimi kuruluşlarının e-ticarette ürün güvenliği denetimleri alanında altyapılarının güçlendirilmesi, elektronik ortamda ürün satan üreticiler ile alan tüketicilerin ürün güvenliğine ilişkin farkındalıklarının artırılması hedefleniyor.

Ayrıca, elektronik ticaret denetimlerinde etkin koordinasyon sağlanması ve elektronik ticarette piyasa gözetim ve denetimini mümkün kılan bir yazılım geliştirilerek etkin denetim sistemi kurulması amaçlanıyor.

Dilan Polat’ın tutuklanmasının ardından fenomenler dikkatli

Dilan Polat’ın tutuklanması, e-ticaret yapan sosyal medya fenomenlerini de harekete geçirdi.

Bazı fenomenler, vergi usul kanununa muhalefet suçundan yargılanmamak için sosyal medya üzerinden satışlarını durdurdu. Bazı fenomenler ise, satışlarını yeniden düzenlemek için vergi danışmanlarıyla görüşmeye başladı.

E-ticaret denetimleri artacak

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, e-ticarette ürün güvenliği denetimlerinin artırılacağı belirtildi.

Bakanlık, internet üzerinden satışı yapılan ürünlere yönelik 103 denetimde 268 parti ürünü denetlediğini ve 262 parti ürünün uygunsuz bulunduğunu açıkladı.

Uygunsuzluk tespit edilen ürün partilerinin 218’i kozmetik, 44’ü biyosidal ürünler oldu.