DOLAR
32,3906
EURO
34,7999
ALTIN
2.401,07
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Elnaz Rekabi, İran’da kahraman gibi karşılandı

Elnaz Rekabi, İran’da kahraman gibi karşılandı
A+
A-

Seul’de düzenlenen Asya Kaya Tırmanma Şampiyonası’nın finalinde başörtü olmadan yarışan İranlı sporcu Elnaz Rekabi ülkesinde çarşamba günü coşkulu bir kalabalık tarafından kahraman gibi karşılandı. Rekabi başörtüsünü protestolara destek için değil unuttuğu için takmadığını söyledi.

Seul’de başörtüsü takmadan yarışan İranlı kadın sporcu, ülkesinde ‘kahraman’ olarak karşılandı 

İran’da Mahsa Emini’nin ölümü sonrası başlayan protestolar bir ayı aşkındır devam ederken, yeni bir kriz daha çıktı. Hafta sonu Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen Asya Kaya Tırmanma Şampiyonası’nın katılan İranlı sporcu Elnaz Rekabi, finale başı açık halde katıldı.  33 yaşındaki sporcunun önceki yarışmaların aksine başörtüsü takmaması ülkesindeki  gösterilere destek olarak yorumlandı. Ancak ailesi, yarışma sonrası Rekabi’den haber alamadıklarını açıkladı.

Konu hakkında polemik devam ederken Elnaz Rekabi ülkesine döndü. Sosyal medyada yayılan görüntülere göre, çok sayıda kişi bugün sabah Tahran Havaalanı’na giderek 33 yaşındaki sporcu için karşılama töreni düzenledi. Karşılama törenine gelenler Rekabi’ye çiçekler verirken, genç kadın lehine coşkulu bir şekilde sloganlar atıldı.

Beyzbol şapkası ve kapüşon tercih etti

Devlet televizyonu kameraları Rekabi’nin ülkeye gelişini çekerken, genç kadının siyah bir beyzbol şapkası ve saçlarını kaplayan siyah bir kapüşon giydiği görüldü. Rekabi, burada yaptığı açıklamada daha önce Instagram hesabından paylaştığı görüşleri tekrarlayarak, finalin son ayağına çıkarken başörtü takmamasının bilinçli bir davranış olmadığını, Tahran’a dönüşünün ise planlandığı gün ve saatte gerçekleştiğini söyledi. 

“Gönül rahatlığıyla döndüm”

Tırmanıştan önce kadınlara özel bir bekleme alanında olduğunu kaydeden Rekabi, “Ayakkabılarımı ve kıyafetlerimi giymekle meşgul olduğum için bu durum benim başörtü takmayı unutmama neden oldu. Çok fazla gerginlik ve stres yaşamama rağmen İran’a gönül rahatlığıyla döndüm. Ama şu ana kadar çok şükür hiçbir şey olmadı” dedi.

ETİKETLER: