DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI ÖNCESİ KENAN PARS’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI ÖNCESİ KENAN PARS’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Bursa Uludağ/Görüş Gazetesi olarak bugün TÜED (Türkiye Emekliler Derneği) Uludağ Şubesi Başkanı Kenan Pars’ın basın duyurusu için ofisinde hazır bulunmuş olduk. Emeklilerin hayat koşullarını çok yönlü olarak Bursa’da yüksek seviyelere çıkartma amaçlı her platformda gönüllü sözcülüğünü ortaya koyan Sayın Pars, yarın sonuçlanacak olan emekli maaş artışı ve emeklilerle ilgili pek çok konuda bilgi paylaşımında bulunmuş oldu.

Emeklilerin Alım Gücü Geçen Yıllara Göre Gözle Görülür Oranda Düşmüştür

Daha yeni uğurlamış olduğumuz Kurban Bayramında emeklilerin gerek kurban alımı gerekse diğer tüm alım alanlarında oldukça mağdur kaldıklarını ve pek çoğunun da kurban kesemediğini belirtti. Emeklilerin bu bayramda torunlarına oldukça mahcup düştüğünü ifade eden Sayın Pars, devlet yetkililerine de pek çok konuda yüksek tondan çağrıda bulunmuş oldu.

Bayramda Emeklilerin Boynu Büküktü..

“Yarın açıklanacak olan zammı 16 milyon emekli dört gözle bekliyor. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Bayramda emekliler boynu bükük kaldılar. Sıkıntılı geçirdik. Torunlarımıza çocuklarımıza bayram harçlığı veremedik “ ifadeleriyle emeklilerin güncel durumuyla ilgili gözlemlerini paylaşmış oldu. Bayram ikramiyelerinin artacağının söylenmesine rağmen aynı meblağın verilmiş olması sitemini de ilgili devlet yetkililerine ifade etmiş oldu.

Cumhurbaşkanına Çağrı

Emeklinin kimseye boyun bükmeyerek yaşayacağı zammı hak ettiğini ve ilgili maaş zammını da Cumhurbaşkanından talep ettiğini ifade etti. Yapılacak maaş artışının uzun süre göz ardı edilen dul ve yetimler için de uygulanarak, en düşük emekli maaşı kadar olması gerektiği talebinin yanı sıra intibak çalışmasının da gerekliliğinin altını çizmiş oldu.

Gerekirse Sokağa İneriz..

Sayın Pars, insana yaraşır bir maaşın her emeklinin hakkı olduğu ana düşüncesiyle zamların da  bu hassasiyetle ele alınmasının en sağlıklı sonuçları ortaya koyacağını ifade etti. Zira maaş artışının zamların da eş zamanlı her sektöre gelmesiyle pek de rasyonel sonuçları doğurmadığını ifade etti. Pek çok verinin maaş artımlarında baz alındığını fakat bu verilerin gerçekliğinde de ilgili araştırma ve detayın da bazen yeteri derecede inanılır olmaması durumunun da altını çiziyordu. Sonuç olarak eğer emekli maaşlarında yeterli bulunmayan bir durumla da karşı karşıya kalınırsa aynı EYT’liler gibi yasal protesto haklarını da kullanarak sokağa inmede tereddüt etmeyecekleri kararlılığını da ortaya koymuş oldu.