Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Enflasyon Kasım’da da yükseldi: TÜFE yıllık %61,98

Enflasyon Kasım’da da yükseldi: TÜFE yıllık %61,98
A+
A-

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, enflasyon Kasım ayında bir önceki aya göre %3,28, bir önceki yılın Aralık ayına göre %60,09, bir önceki yılın aynı ayına göre %61,98 ve on iki aylık ortalamalara göre %53,40 olarak gerçekleşti.

Enflasyondaki artış, gıda ve alkollü içecekler, konut, giyim ve ayakkabı, ulaştırma ve haberleşme ana gruplarında yaşandı.

Gıda ve alkollü içecekler grubunda en yüksek artış %14,88 ile et, balık ve yumurta grubunda gerçekleşti.

Konut grubunda ise artış %11,17 ile kiralar ve yakıt fiyatlarındaki artıştan kaynaklandı.

Giyim ve ayakkabı grubunda ise artış %4,31 ile hazır giyim ve ayakkabı fiyatlarındaki artıştan kaynaklandı.

Ulaştırma ve haberleşme grubunda ise artış %8,51 ile ulaştırma fiyatlarındaki artıştan kaynaklandı.

ENAG: Enflasyon %129,27

Öte yandan, akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre, ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) kasım ayında yüzde 5,58 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı yüzde 129,27 olarak gerçekleşti.

ENAG’ın verilerine göre, Kasım ayında en yüksek artış %16,96 ile ulaştırma grubunda gerçekleşti.

Gıda ve alkollü içecekler grubunda artış %10,84, konut grubunda artış %8,42, giyim ve ayakkabı grubunda artış %5,16 oldu.

ENAG’ın verilerine göre, Kasım ayında en düşük artış %-0,63 ile haberleşme grubunda gerçekleşti.