DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Engelsiz şefler mutfakta hünerlerini sergiledi

Engelsiz şefler mutfakta hünerlerini sergiledi

İnegöl Belediyesi Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezinde eğitim alan 25 engelli öğrenci, 03 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında mutfak maharetlerini sergiledi.

İnegöl Belediyesi, 03 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezinde özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Merkezde eğitim alan öğrenciler, hazırlanan özel mutfakta kurabiye yaparak bu alandaki maharetlerini sergilediler.

GASTRO İNEGÖL’ÜN ŞEFLERİ EŞLİK ETTİ

Bugün Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezinde oluşturulan mutfakta gerçekleşen etkinlikte, 25 öğrenci Gastro İnegöl’ün şeflerinin de katılımıyla kendi kurabiyelerini yaptılar. Belediye Başkanı Alper Taban’ın da katıldığı “Engelsiz Şefler Mutfakta” etkinliği renkli görüntülere sahne olurken, Başkan Taban öğrencilerin sergiledikleri performansı alkışlarıyla destekledi.

ENGELSİZ SOSYAL YAŞAM MERKEZİ HAYATA HAZIRLIYOR

Engelli öğrenciler ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü de kutlayan Başkan Alper Taban, Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlamalarına ilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 1992 yılında ilan edildiğini hatırlatan Başkan Taban, “İnegöl Belediyesi olarak bizler de Tohum Toprağa, Engelli Topluma Emanettir sözünden yola çıkarak, başta Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezimiz olmak üzere tüm birimlerimizle engelli vatandaşlarımız için çalışmalar ortaya koyuyoruz. Bunlardan kısaca söz etmek gerekirse; Akıllı Baston Projesi, 3 ayrı noktada Engelli Akülü Araç Şarj İstasyonları, Engelsiz Tamir Atölyesi, Engelsiz Nöbetçi Kitaphane, Engelsiz Ulaşım ve Engelsiz Sanal Gerçeklik gibi çalışmalarımız oldu. Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezimizde de 40 dolayında öğrencimiz hizmet alıyor. Burada amacımız; engelli ailelerinin kendilerine zaman ayırabilmesini sağlamak ve engelli bireylerin gelişimine katkı sunmak. Öğrencilere hem psikolojik destek sağlanıyor hem de hayata hazırlanmaları ve topluma karışıp entegre olabilmelerine yardımcı oluyoruz. Burada eğitim çağına gelmiş ve yeterliliği bulunan öğrencilerimizin durumuna göre; Okuma yazma eğitimi, Engelli KPSS hazırlık kursu, Kilo problemi olan öğrencilerimiz için spor aktiviteleri ve El becerileri eğitimleri veriliyor. 5 öğrencimiz bu eğitimler sayesinde iş hayatına kazandırıldı. Engelli KPSS kursumuzda katılıp sınava giren bir öğrencimiz, aldığı puanla kurumumuzda Park Bahçeler Müdürlüğünde görev yapmaya başladı. 4 öğrencimiz ise özel sektörde çalışmaya başladı” dedi.