Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

İnegöl’de kasa-raf fiyatı uyuşmazlığına 76 ceza

İnegöl’de kasa-raf fiyatı uyuşmazlığına 76 ceza

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rutin denetimler ve vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine 2023 yılında kasa ve raf fiyatı uyuşmazlığı nedeniyle 76 işletmeye cezai işlem uyguladı.

Zabıta ekipleri, kasa-raf fiyat uyuşmazlıklarına karşı 7/24 denetim yapıyor

Her alanda halkın huzuru, güvenliği ve refahı için yoğun mesai harcayan İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığının korunması, haksız kazancın önlenmesi, ilçe halkının daha kaliteli hizmet alabilmesi ve genel düzen ve tertibin sağlanması adına mücadele ediyor. Bu kapsamda, kasa ve raf fiyatı uyuşmazlıkları da zabıta ekiplerinin öncelikli denetim konuları arasında yer alıyor.

Zabıta ekipleri, rutin denetimler ve vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine çalışmalarını sürdürüyor

Zabıta ekipleri, rutin denetimler kapsamında ilçe genelindeki tüm işletmeleri mercek altına alarak düzenli olarak denetliyor. Bu denetimlerde, kasa ve raf fiyat uyuşmazlıkları da dikkatle inceleniyor. Vatandaşlardan gelen ihbarlar da zabıta ekiplerinin çalışmalarının önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor.

2023 yılında 76 işletmeye cezai işlem uygulandı

Zabıta Müdürlüğünün yaptığı denetimler ve vatandaşlardan gelen ihbarlar neticesinde, 2023 yılında kasa ve raf fiyatı uyuşmazlığı nedeniyle 76 işletmeye cezai işlem uygulandı. Bu işletmelere, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 54. maddesi gereğince idari para cezası verildi.

Zabıta Müdürlüğü’nden vatandaşlara çağrı

Konuya ilişkin İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Müdürlüğümüz gerek rutin denetimleri gerekse de vatandaşlarımızın ihbarları üzerine denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Özellikle kasa-raf fiyat uyuşmazlıklarının tespiti noktasında vatandaşlarımızın bildirimleri çok önemli. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 54-(2) maddesinde ‘Etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır’ hükmü gereği, vatandaşlarımızın yasal hakları konusunda dikkatli olmaları ve fark ettikleri olumsuzluklarda mutlaka 153 hatları üzerinden İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğümüze bildirmeleri gerekmektedir.”