DOLAR
32,2695
EURO
34,6903
ALTIN
2.393,93
BIST
10.306,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
18°C

Erdoğan’ın çağrısı meyve verdi: Temel ihtiyaç ürünlerinde indirimler başlıyor

Erdoğan’ın çağrısı meyve verdi: Temel ihtiyaç ürünlerinde indirimler başlıyor
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısı karşılık buldu: Tarım Kredi ve zincir marketlerde indirim, mobilyacılarda zam yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayat pahalılığını azaltmak için yaptığı indirim çağrısı karşılık buldu. Tarım Kredi marketleri 16 Ekim’den itibaren bazı ürünlerde yüzde 50’ye varan indirim kararı alırken, zincir marketler de bazı ürünlerde indirim yapacağını duyurdu. Mobilya sektörü de yıl sonuna kadar fiyatları sabitledi.

Tarım Kredi’de yüzde 50’ye varan indirim

Tarım Kredi marketlerinde mevcut indirim kampanyalarına ilave olarak 16 Ekim’de başlayacak yeni kampanya kapsamında, süt, peynir, pirinç, nohut, mercimek, ayçiçeği yağı, salça, çay, un gibi temel ihtiyaç ürünleri ile deterjan, sabun, kağıt peçete ve kağıt havlu gibi temizlik ürünlerinde yüzde 50’ye varan indirim yapılacak.

Ayrıca, Tarım Kredi’de cumartesi, pazar ve pazartesi günleri, çiftçilerden doğrudan tedarik edilerek satışı yapılan patates, soğan, elma, portakal, domates ve salatalık gibi meyve ve sebze ürünlerinde de “manavda taptaze indirim” kampanyası devam edecek.

Zincir marketlerden de indirim açıklaması

Zincir marketler de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına olumlu yanıt verdi. Migros, CarrefourSA, BİM ve A101 gibi zincir marketler, bazı ürünlerde indirim yapacağını duyurdu.

Mobilyacılardan yıl sonuna kadar zam yok

Mobilya sektöründen de indirim açıklaması geldi. Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç, federasyon üyesi 15 derneğin yıl sonuna kadar mobilyada perakende fiyatlarına zam yapmayacağını belirterek, “Enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele politikalarına destek için aldığımız kararın, evlilik hazırlığında olan ya da evini yenilemeyi düşünen insanlarımızın yükünü azaltacak.” dedi.

Erdoğan’ın çağrısı hayat pahalılığını azaltacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısı, hayat pahalılığını azaltma konusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Tarım Kredi ve zincir marketlerin indirim kararı, temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarını düşürecek. Mobilya sektörünün yıl sonuna kadar zam yapmama kararı da tüketicilerin bütçesini rahatlatacak.