DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
28°C

Erzincan seraları kışında üretecek

Erzincan seraları kışında üretecek
A+
A-

Erzincan’da jeotermal ısı pompası ile ısıtılan serada fide dikimi başladı. Erzincan’ın Denizdamı Köyünde kurulan seralarda düzenlenen programda fideler toprakla buluştu.

ERZİNCAN (İGFA) –  Erzincan’da seracılık alanında her geçen gün yeni gelişmeler sağlanıyor. Erzincan’da gelişen seracılık yöntemleri ile üreticiler kışında seralarda ürünlerini üretebilecekler.

Erzincan’ın Denizdamı köyünde kurulan seralarda düzenlenen programla fideler toprakla buluştu. Programa Erzincan Vali Yardımcısı Vekili Enver Yılmaz, Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, Erzincan Ziraat Odası Başkanı Tamer Geyik, Ador Enerji yetkilisi Orhan Veli Ağbaba, sera sahibi Salim Toklu ve köylüler katıldı.

Ador Enerji yetkilisi Orhan Veli Ağbaba, uygulama ile birlikte kırsal kesimdeki insanların harcadıkları emeğin daha azını harcayarak verimliliklerini arttırdığı ve ürünlerini almaya başladıklarını söyledi. Yenilebilir cihazların ömürlerinin uzunluğu ve geri dönüşümün önemli olduğuna dikkat çeken Ağbaba, 2 ila 5 yıl gibi sürede kendini amorti eden sistem olduğunu kaydetti.

Erzincan Ziraat Odası Başkanı Tamer Geyik, ülkenin küresel bir ısınmaya gittiğini ifade ederek, “Seracılık Akdeniz Bölgesi’nde yaygın.  Burada da bu küresel ısınmadan dolayı özellikle hortumlar, seller ve buna benzer olaylar sıkça meydana geldi. Tabii ki Tarım Bakanlığımızın Seracılık projesinde,  bundan dolayıdır ki Doğu Anadolu Bölgesi’nde özellikle Erzincan ve Iğdır bölgemizde seracılığa çok müsait olduğundan dolayı yatırımları buraya doğru çekmeye başladık. Tabii ki burada özellikle vatandaşımızın sofrasına üç öğün gıdayı sunan üreticilerimiz kışın da bu ürünleri üreten tüketicilerin gıda ihtiyaçlarını karşılamak için uğraşıyor. Burada çok güzel bir yatırım var, çok güzel bir sistem bu sistem inşallah burada başarılı sonuçlar elde ederiz hem üreticimiz hem de tüketicimiz kazanmış olur” dedi.

Erzincan’da seracılığın her geçen gün geliştiğini dile getiren İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin ise, 3 yıl önce belirledikleri hedefte 90 dönüm seralardan 2020 yılı sonu itibariyle 500 dekarı aşan bir seviyeye geldiklerini söyledi. Şahin, “İnşallah kışın üretir hale geleceğiz ve üreticimiz, çiftçimiz 3 kat daha fazla bir gelir elde edecek” dedi.

Konuşmalar sonrasında davetliler şirket yetkilerinden uygulanan sistem hakkında bilgiler alarak fide dikimi gerçekleştirdi.