Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Açık
20°C

Fatih Camii’nde bıçaklı saldırı

İstanbul Fatih Camii’nde akşam namazı sırasında sorun çıkaran Ö.S. adlı şahıs, güvenlik görevlileri tarafından zorla camiden çıkarıldı. Namazın bitmesinin ardından imam odasına giren ve Galip Usta ile konuşmak istediğini söyleyen şahıs, imam ile araya girmeye çalışan camii cemaatinde bulunan Bilal Erdem’i bıçakla yaraladı.

Fatih Camii’nde bıçaklı saldırı
A+
A-

Olay, saat 19.15 sıralarında Fatih Camii’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam namazı sırasında Ö.S. adlı şahıs, caminin içinde yüksek sesle bağırmaya başladı. İmam Galip Usta, şahsı cami içerisinde bağırmaması yönünde uyardı. Bunun üzerine Ö.S., imam ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine güvenlik görevlileri, şahsı camiden çıkardı.

Namazın bitmesinin ardından imam odasına giren Ö.S., imam Galip Usta ile konuşmak istediğini söyledi. Bu sırada imam ile araya girmeye çalışan camii cemaatinde bulunan Bilal Erdem, şahıs tarafından bıçakla yaralandı.

Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, 112 acil servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

İmam Galip Usta ve Bilal Erdem’in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Olaya ilişkin polis ekipleri tarafından yapılan incelemede, şüpheli Ö.S’nin akşam namazından sonra Fatih Camisi’nde “Allahu Ekber, kahrolsun İsrail. Uyanın Müslümanlar” şeklinde bağırması üzerine imam Usta’nın Ö.S’yi cami içerisinde bağırmaması yönünde uyardığı öğrenildi. Güvenlik görevlileri aracılığıyla cami dışına çıkarılan şüphelinin bir süre sonra imam odasına gelerek, odada bulunan Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakladığı ve o sırada olay yerinin yanındaki odadan çıkan güvenlik görevlilerinin ise şüpheliyi fark ederek yakaladıkları belirlendi.

Şüpheli Ö.S., polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.