Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Filistin Sağlık Bakanlığı hastaneye gerçekleştirilen katliamdaki acı bilançoyu açıkladı

Filistin Sağlık Bakanlığı hastaneye gerçekleştirilen katliamdaki acı bilançoyu açıkladı
A+
A-

İsrail’in Gazze’deki hastane katliamı 471 can aldı

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 471’e yükseldi. Saldırıda 28’i ağır olmak üzere 342 kişi de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, “İşgalci İsrail’in El-Ehli Baptist Hastanesi’nde gerçekleştirdiği en büyük ve en şiddetli katliamda 471 kişi şehit oldu” ifadelerini kullandı.

 Bakanlıktan yapılan yeni açıklamada, “İşgalci İsrail’in El-Ehli Baptist Hastanesi’nde gerçekleştirdiği en büyük ve en şiddetli katliamda 471 kişi şehit oldu” ifadelerine yer verildi. Hastane saldırısında 28’i ağır olmak üzere 342 kişi de yaralandı.

Saldırı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 11 günlük saldırısının en şiddetli saldırılarından biri olarak kayıtlara geçti. İsrail, saldırıda hastanenin bir kısmını ve hastanenin yakınındaki bir okulu hedef aldı.