DOLAR
32,3909
EURO
34,8250
ALTIN
2.401,44
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Gaziantep Yöresel Lezzet Şenliği’nin üçüncüsü Nilüfer’de

Gaziantep Yöresel Lezzet Şenliği’nin üçüncüsü Nilüfer’de
A+
A-

Bursa Gaziantepliler Derneği tarafından düzenlenen Gaziantep Yöresel Lezzet Şenliği, 6-9 Ekim tarihleri arasında Nilüfer Belediyesi Fethiye Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleştirilecek.

ESRA CAN

Bursa Gaziantepliler Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Gaziantep Yöresel Lezzet Şenliği, 6-9 Ekim tarihleri arasında Nilüfer Belediyesi Fethiye Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Şenlik basın lansmanında konuşan Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanı Bilal Şengüloğlu, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremi hatırlatarak, “Yetmiş ikinci saatte İslahiye’deydik. Depremin Gaziantep’teki merkez üssündeydik. Yetmiş birinci saat kuralına riayet ettik. Gaziantep’le ilgili bağlantılarımızı yaptıktan sonra orada bizatihi gerek federasyon genel başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizle beraber iki tane de teknik arkadaşımızla beraber o yüzyılın felaketine şahitlik ettik. Bu yüzden çok fazla eğlenceye girmeden biraz daha yarışmaların ön planda olduğu bir şenlik hazırlamaya çalıştık. İslahiye’nin o biberini, İslahiye’nin o salçasını buradaki Bursalı hemşehrilerimizle buluşturmak adına yine esnafımızı özellikle İslahiye’den seçtik. Ve fotoğraf sanatçısı Zeynel Abidin Kavurdağı’nın etkinlik alanımızda İslahiye fotoğraf sergisini görücüye çıkaracağız. Orada gelen ziyaretçilerimiz bunları görecekle.” dedi.

Şenlikte Gaziantep’in yöresel lezzetlerinin yanı sıra, sedef kakma, kutlu kumaş gibi el sanatlarının da sergileneceğini belirten Şengüloğlu, “Şenliğimiz dört gün boyunca Nilüfer Fethiye Mahallesi. Ata Bulvarı üzerinde Fethiye kapalı pazar alanında sabah 10.00 ile akşam 22.00 arasında açık olacak şekilde otoparkımızın mevcut olduğu, her türlü sosyal imkanların mevcut olduğu alanda yapıyoruz, gerçekleştiriyoruz. Bundan dolayı Nilüfer Belediye Başkanımız Turgay Erdem’e ve şenliğimize destek veren, reklamsal anlamda bizlere izin veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a da sizlerin nezdinde teşekkür ediyorum. Sizlere de bu şenliğimize üçüncü geleneksel şenliğimize verdiğimiz desteklerden dolayı buraya katılımınızdan ötürü her birinize Bursa Gaziantepliler Derneği adına hepinize çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.