DOLAR
32,3906
EURO
34,7999
ALTIN
2.401,07
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

GERİ DÖNÜŞEN SOKAK KÜTÜPHANESİ

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak, kitaba erişimini kolaylaştırmak ve kitap takasın
arttırmak için hayata geçirilen Sıfır Atık Sokak Kütüphanesi Bursa’nın Mustafakemalpaşa
ilçesine kuruldu.

Çevre duyarlı belediyecilik kapsamında hayata geçirilen projelere her geçen gün yenilerini ekleyen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ‘’ Kitap alışverişine teşvik eden Sokak Kütüphanesi uygulamamızı hayata geçirdik. Bu sayede hem kitaba erişim kolaylaşacak ve doğaya verilen zarar en aza indirilecek. ’dedi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından 1. Sınıf
Atık Getirme Merkezine getiren, eski kırık dolaplar değerlendirilerek, Sokak Kütüphanesinin
temellerini oluşturuldu. Atık ürünlerden oluşturulan Sokak Kütüphanesi, ‘’Eski Kitaplarını
Getirene Okul Harçlığı Bizden
’’ kampanyasıyla toplanan kitaplar yerleştirildi.

Çocukların dikkatini çekebilmek için özel dizayn edilen kütüphane ilk etapta Etibank, Mustafakemalpaşa Öğretmenevi ve Aziz Sancar Parkı olmak üzere ilçenin en uğrak üç lokasyonuna kuruldu. Kitap alışverişine teşvik eden Sokak Kütüphanesi, geniş kitap yelpazesine sahip.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz ile birlikte yine çevreci bir projeye daha imza attık. Daha önce Sıfır Atık Günü’nde Cahit Zarifoğlu İlkokuluna kurduğumuz ve ilk sıfır atık kütüphane olma özelliği taşıyan kütüphanemizi sokak kütüphanesine geçirdik. Şuan ilçenin en uğrak üç lokasyonuna kütüphanelerimizi kurduk. Sokak kütüphanesi projesini hayata geçirmeden önce uzun soluklu araştırmalar yaptık ve 1 ağaçtan ortalama 62 kitap basıldığı bilgisine eriştik. Kağıt üretimi için kesilen ağaçlar ve kullanılan sular, kitap basımındaki kimyasallar ve basılan kitapların dağıtımı için harcanan yakıt ve doğaya salınan emisyon
düşünüldüğünde sokak kütüphanesi çevreci uygulamalara örnek bir proje. Yardımlaşma duygusunu pekiştirecek ve yeniden kullanıma teşvik edecek kütüphane projemizi her mahallemize kurmak istiyoruz.’’ dedi.