DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Gri ve kırmızı kategoride aranan teröristler yakalandı

Gri ve kırmızı kategoride aranan teröristler yakalandı
A+
A-

Şırnak ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen operasyonlarda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak ve Diyarbakır illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda kırmızı ve gri kategorilerde aranan 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Operasyonlar sonucunda yakalanan teröristlerle ilgili bilgi veren Bakan Yerlikaya, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Teröristlerin 9 güvenlik görevlimizin şehit edilmesi, 21 güvenlik görevlimizin yaralanması olaylarına katıldıkları tespit edildi” ifadelerini kullandı.

Şırnak iline bağlı Güçlükonak ilçesi kırsalında Jandarma birlikleri tarafından icra edilen operasyonlarda, Terörden Arananlar Listesi’nde kırmızı kategoride aranan Sözde BOTAN Sorumlusu ve aynı zamanda GABAR Eyalet Sorumlusu olarak faaliyet yürüten Ercan Serhat (K) Reis GÜLTÜRAN adlı terörist, J- SİHA desteği ile etkisiz hale getirildi. GÜLTÜRAN, operasyon sırasında silahı ile birlikte sağ olarak yakalandı. Bu teröristin, Şırnak ilinde 2016-2022 yılları arasında (7) güvenlik görevlisinin şehit edildiği ve (20) güvenlik görevlisinin yaralandığı (7) eylemin talimatını verdiği tespit edildi.

Diğer bir operasyon ise Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde gerçekleştirildi. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nün koordinasyonunda icra edilen operasyonda, Terörden Arananlar Listesi’nde gri kategoride aranan Agit Berxwedan (K) Habib KARAKOÇ etkisiz hale getirildi. Karakoç’un geçmişte Diyarbakır ve Muş illerinde 2012-2022 yılları arasında (2) güvenlik görevlisinin şehit edildiği ve (1) güvenlik görevlisinin yaralandığı (6) eyleme katıldığı tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren güvenlik birimlerini tebrik ederek, “Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadığınız için hepinizi alınlarınızdan öpüyorum” dedi.