DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Gürsu’da Mustafa Işık’la 5 yıl masaya yatırıldı

Gürsu’da Mustafa Işık’la 5 yıl masaya yatırıldı
A+
A-

ESRA CAN-TAHA TÜTÜNCÜ

Yerel seçimlere geri sayımın yaşandığı bugünlerde belediyelerde de adaylık açıklamaları peş peşe geliyor. Belediyelerde ise 5 yıllık dönemler masaya yatırılıyor. Bu kapsamda Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da 5 Yıllık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı’nda basın mensupları ile bir araya geldi.

Adrenalin Park’ta kahvaltı sonrası geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Gürsu Seyir Terası ve Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni içinde bulunduran sosyal tesiste kahve molasının ardından Gürsu Kültür Merkezi’nde Başkan Işık tarafından 5 yıllık sürecin değerlendirildiği bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumda Gürsu Kent Meydanı, Kent Park, Celalbey Millet Bahçesi, Gürsu Mesire Alanı, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Gemi Seyir Terası, Gürsu Kültür Merkezi, Kollektif Kariyer Merkezi, Gürsu EURODESK, Gürsu DİJİMER, Üreten Çocuklar Atölyesi, Gürsu Gençlik Merkezi, Tarihi Değirmen Millet Kıraathanesi projelerini tanıtan Başkan Işık, spor alanında yapılan yatırımlara dikkat çekti.

Işık, gençlerin sportif ve sosyal faaliyetlere yönlendirilerek kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı ve güçlü nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Güneş Enerji Santrali projesi hakkında konuşan Mustafa Işık, “Biz vatandaşımıza söz verdiğimiz için bu projeyi gerçekleştirdik. Belediyeye de ciddi gelir sağlayan ve kendi kendini amorti eden bir proje” dedi.

Dev Eğitim Vadisi’ni değerlendiren Işık, hızla büyüyen ve nüfus çeken ilçenin eğitim ihtiyacını karşılayan bir proje olduğunu söyledi. Projenin 600 milyon TL değerinde olduğunu belirten Başkan Işık, Gürsu’da eğitim sorununun çözüleceğini belirtti.

Hava Ölçüm İstasyonu’nun ilçenin hava kalitesini iyileştirmek amacıyla hizmet verdiğini belirten Işık, kalitenin bozulmasına sebep olan işletmelerin tespit edilerek ceza alması yönünde çalıştıklarını söyledi.

Vizyon projelerinden biri olan Ericek Adrenalin Park’tan bahseden Işık, “Güzel tarafı tesisimizin başarısı ve ünü Türkiye sınırlarını aştı” diye konuştu.

Mustafa Işık, 5 yıl içinde 78 projeyi hayata geçirdiklerini, 9 tesisi hizmete açtıklarını ve 44 bin vatandaşa ulaştıklarını belirtti.