DOLAR
32,2820
EURO
34,5734
ALTIN
2.413,10
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C

Gürsu’nun Üreten Çocukları Avrupa’nın da Takdirini Kazandı

Gürsu Belediyesi’nin Üreten Çocuklar Atölyesi, Avrupa Birliği’nden 1 milyon Euro hibe kazandı.

Gürsu’nun Üreten Çocukları Avrupa’nın da Takdirini Kazandı

Gürsu Belediyesi’nin, 7-13 yaş arasındaki çocuklara yönelik açtığı Üreten Çocuklar Atölyesi, elde ettiği başarıdan dolayı Avrupa Birliği’nden tam 1 Milyon Euro hibe kazandı.

2019 yılında hizmete alınan atölyede, robotik kodlama, 3B tasarım, fen bilimleri, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarında eğitimler veriliyor. Bugüne dek 7 bin öğrenci ücretsiz eğitim alan atölyede, çocuklara blok tabanlı kodlama ve 3B tasarım ve 3B yazıcı ile baskı alma işlemleri öğretiliyor.

Atölyede ayrıca, grupla psikolojik danışma, eğitim desteği, koruma faaliyeti, ebeveynler için farkındalık artırma seminerleri, rol model seminerleri, yaşam becerileri seminerleri gibi çalışmalar da yürütülüyor. Bu çalışmalar ile çocukların psiko-sosyal destek almaları ve akran zorbalığı gibi sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapılıyor.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, atölye ile ilgili yaptığı açıklamada, “Atölyemiz çocuklara yönelik yaptığımız en verimli projelerden birisi oldu. Yaklaşık yedi bin çocuğa ulaştık ve birbirinden değerli eğitimler verdik. Kıymetli olan ise teknoloji ve mühendislik odaklı bir eğitim süreci oluşturmayı sağlayabilmemiz” dedi.

Gürsu Belediyesi, gençlere yönelik de önemli çalışmalar yürütüyor. Avrupa Dayanışma onaylı Dijital Yetkinlik Merkezi, Eurodesk ve Kollektif Kariyer Merkezi ile gençlerin donanımlı ve nitelikli şekilde hayata atılmaları sağlanıyor.

Avrupa Dayanışma onaylı merkezlerde 9 binin üzerinde genç dijital, e-pazarlama, girişimcilik eğitimi alırken, Kollektif Kariyer Merkezi 3 binden fazla kişiye iş sahibi yaptı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, gençlere yönelik çalışmaları hakkında da şunları söyledi: “Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Onların nitelikli ve donanımlı şekilde yetişmeleri için çalışıyoruz. Bu kapsamda kurduğumuz Dijital Yetkinlik Merkezi, Eurodesk ve Kollektif Kariyer Merkezi ile gençlere önemli fırsatlar sunuyoruz. Bu merkezlerimiz sayesinde gençler, dijital becerileri, girişimcilik ruhları ve iş bulma konusunda önemli kazanımlar elde ediyorlar.”