DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Hayat Hastanesi, JCI akreditasyonu ile dünya standartlarına ulaştı

Hayat Hastanesi, JCI akreditasyonu ile dünya standartlarına ulaştı
A+
A-

Hayat Hastanesi, JCI akreditasyonunu alarak Bursa’da bir ilke imza attı.

Bursa’da 45 yıldır hizmet veren Hayat Hastanesi, küresel sağlık hizmetlerinde altın standart olarak kabul edilen Joint Commission International’a (JCI) akreditasyon sürecini başarıyla tamamladı. Hayat Hastanesi, bir yıldır sürdürdüğü çalışmaların ardından JCI uzmanlarının yaptığı denetleme sonucunda JCI belgesini almaya hak kazandı.

JCI belgesi, hasta güvenliği ve kalitesinin en üst düzeyde sağlandığını gösteren uluslararası bir akreditasyondur. Bu belgeyi alan hastaneler, hastalara ve çalışanlarına güvenli ve kaliteli sağlık hizmeti sunma konusunda yüksek standartları karşıladıklarını kanıtlamaktadır.

Hayat Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Özkul, JCI akreditasyonunun alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hayat Hastanesi olarak sağlıkta hizmet kalitemiz Joint Commission International (JCI) akreditasyon ile tescillendi. Bir senelik süreçte hazırlığını yönettiğimiz bu süreç, bir ay önce 3 kişilik bir ekibin gelip, bir hafta boyunca hastanemizi denetlemesi sonucu neticelendi. Bir senedir yüzde doksan, doksan beş olarak JCI’ya uyumlu olarak verdiğimiz hizmetlerin yüzde yüzünü 1200 kritere uygun hale getirdik. Bu şekilde, hem Amerika’nın, hem uluslararası sağlık camiasının kabulü olan akreditasyonu almış olduk. Ne demek JCI akreditasyon, sağlık çalışanlarının hastaların güvenliği açısından tüm prosedürlerin doğru şekilde uygulandığını gösteren bir belge bizim açımızdan. Hayat hastanesi, tüm branşlarında, tüm cerrahi işlemlerinde, Amerikan standartlarına, uluslararası sağlık standartlarına hizmet veriyor. Biz verdiğimiz sağlık hizmetinin, dünya standartlarında olmuş olduğunu gördük. Hem yurt içi hastaları açısından, hem yurt dışı hastaları açısından insanların gönül rahatlığı ile geldiği bir hastane olduğunu tescillemiş olduk” dedi.

JCI Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörü Murat Küçükkaya ise yaptığı açıklamada, “JCI belgesi standartlarının, hastaların ve çalışanların güvenli hizmet ve sağlık kalitesinin kanıtı olduğuna dikkat çekti. Aslında belgeyi almak bir şey ama o standartları uygulamak ayrı bir şey. Çünkü, standartları uyguladığınız zaman, şuna emin oluyorsunuz hastanedeki hastaların, çalışanlar güvenli bir şekilde hizmet aldığını ve hasta kalitesinin sağlıktaki kalitesinin kanıtı oluyor size. Joint Commission’un belgesi alan bir hastanenin yüksek standarda kaliteli sağlık hizmeti verdiğinin ve hasta güvenliğini ön planda tutuyor olduğunu göstermesidir” diye konuştu.