DOLAR
32,2769
EURO
34,6976
ALTIN
2.409,76
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

İMSİAD, yerli sanayicilerle müteahhitleri buluşturdu

İMSİAD, yerli sanayicilerle müteahhitleri buluşturdu
A+
A-

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İş İnsanları Derneği (İMSİAD), yerli sanayicileri ve müteahhitleri bir araya getiren Sanayici-Müteahhit Buluşması’nı Ankara’da gerçekleştirdi. Elektrik armatörleri ile güvenlik sistemleri üreten Netelsan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya, İMSİAD Başkanı Şeref Demir, Netelsan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Uzun ve çok sayıda İMSİAD üyesi katıldı.

Natelsan Satış ve Pazarlama Müdürü Ersin Eraslan’ın ürün tanıtımı ve fabrika gezisi ile başlayan buluşma, üyelerin Netelsan yetkilileri eşliğinde fabrikada üretim bölümlerini incelemesi, üretim süreçleri hakkında bilgi alması ve bilgilendirme semineriyle devam etti.

İMSİAD Başkanı Şeref Demir, buluşmanın ardından yaptığı açıklamada, yerli sanayici firmalara ve İMSİAD üyelerinin gelişimine ve sosyalleşmesine olumlu yansımaları olduğunu ifade etti. Demir, “Sanayici-Müteahhit Buluşması’nda Netelsan’a misafir olduk. Kalitelerini, teknolojilerini ve üretimlerine tanık olduk. Ürünün tamamının kendi bünyelerinde imal etmeleri ve en önemlisi de yerli üretim olması bizleri ayrıca gururlandırdı ve mutlu etti. Öncelikle müteahhitlerimiz de, sanayicilerimiz de şirketlerimizden başlamak üzere güçlenmeliyiz ve geleceğin dünyasına hazır hale gelmeliyiz. Ülkemizin ekonomisine katkı sağlayarak güçlenmesine ve yerli ürünlerimizin daha fazla dünya pazarında yer almasını sağlayacak projelere ağırlık vermeliyiz. Bu yöndeki çalışmaları ve gayretleri için Netelsan’ı tebrik ediyoruz. Gurur duyduk, takdir ettik. İnşaat sektörünün daha da gelişmesi için İMSİAD olarak yenilikleri takip ediyoruz ve üyelerimizle buluşturmaya özen gösteriyoruz. İnşaat sektöründe yerli ürünlerimizin daha fazla kullanılması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmayı da sürdüreceğiz” dedi.

Netelsan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Uzun ise, yerli ve milli üretimin desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek, inşaat sektörünün yerli ürünleri tercih etmesinin önemine vurgu yaptı. Uzun, “AR-GE yatırımları bizim için olmazsa olmazlarımızdan. 8 grupta 5 bin kaleme ulaşan ürün çeşidiyle yolumuza devam ediyoruz. Türkiye’de kendi alanında bu kadar çeşit yerli üretim yapan tek firmayız. 81 ili kapsayan yaygın teknik yapımız ve 200’ün üzerinde bayimiz ile sektörün öncü firmasıyız. Türkiye’de geniş satış ve servis ağımıza sahibiz. Bir amacımız, bir idealimiz var. Türk ürünlerinin kullanılmasını ve yaygınlaştırılmasını için çalışıyoruz. Firmalarımızın güçlü olması ülkemizin daha güçlü olması demek, refahımızın artması ve ekonomimizin güçlenmesi demek” diye konuştu.