DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

İnegöl’de asfalt çalışmaları sürüyor

İnegöl’de asfalt çalışmaları sürüyor

İnegöl Belediyesi, altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde asfalt çalışmalarına hız verdi. Merkez mahallelerde bugüne kadar 7 mahallede 29 cadde ve sokağın asfaltı yenilendi.

İnegöl Belediyesi, 50 yıllık sorununu çözecek altyapı çalışmalarında birinci etabı tamamladı. İkinci etap çalışmaları ise Alanyurt bölgesinde devam ediyor. Bir yandan altyapı çalışmaları sürerken, bir yandan da altyapının tamamlandığı bölgelerde asfalt çalışmaları başladı.

Merkez mahallelerde altyapısı tamamlanan bölgelerde bugüne kadar 7 mahallede 29 cadde ve sokağın asfaltı yenilendi. İnegöl Belediyesi 24 km, Bursa Büyükşehir Belediyesi de 11 km olmak üzere toplamda 35 km asfalt uygulaması yapıldı.

Kazılar sonrası asfalt yama ile geçici olarak düzenlenen sokaklar, bu çalışmayla freze ile yapılan kazıma işlemi sonrası komple asfaltlanıyor.

Hamidiye Mahallesinde de asfalt çalışmaları devam ediyor. Kurtuluş, Yarış, Işık, Hacımolla, Pazar ve Barış sokaklarda asfalt kaplama çalışmasına başlandı.

Belediye Başkanı Alper Taban, devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Taban, “Bugün Hamidiye Mahallemizde devam eden asfalt çalışmalarımızı yerinde inceliyoruz. Bu dönem açıkçası altyapı çalışmaları ağırlıklı geçen bir dönem oldu. Bundan sonraki yıl da benzer şekilde altyapı çalışmaları devam ediyor olacak. Çünkü bu bir ihtiyaç. Bu ihtiyaçları karşılamak adına da gerek Büyükşehir Belediyemizin katkıları, destek ve çabalarıyla gerek İnegöl Belediyemizin gayretleriyle çalışmalar ortaya koyuyoruz” dedi.

Taban, Hamidiye Mahallesinde daha önce içme suyu hatlarının geçirildiğini hatırlatarak, “O gün kısmi olarak yapılan asfalt yamalarının ardından bugün artık sokaklarımızı bütünüyle kaplıyoruz. Bazı sokaklarda zemin değişimi olarak asfalt kaplama yapıyoruz bazı sokaklarda da zemin değişimine girmeden freze yöntemiyle ince bir miktarını kazıyarak o alanı tekrar kaplıyoruz. İkisi de farklı farklı çalışmalar ve maliyetlerle gerçekleşiyor” diye konuştu.

Taban, asfalt çalışmalarının toplamda 6 sokakta 2140 metrelik bir alanda yapıldığını belirterek, “Toplamda da 4 milyon gibi bir maliyeti var bu çalışmanın. Bittiğinde güzel oluyor. Vatandaşlarımızın da memnun olduğunu görüyoruz. Başlangıçta kazılarla beraber yaşanan zahmet, asfalt kaplamasıyla mutluluğa dönüşüyor. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı da tüm hemşerilerimizden özür diliyorum. ancak bu çalışma ancak bu şekilde yapılabiliyor. Bu çalışmaların devamı da gelecek. Daha önce Kemalpaşa, Süleymaniye ve farklı alanlarda bu çalışmaları yaptık. Bugün de burada devam ediyoruz. İnşallah mevsim şartlarının elvermesiyle olabildiğince bu çalışmalar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Taban, Alanyurt bölgesindeki çalışmaların toparlanma sürecine girdiğini belirterek, “Kasım ayıyla birlikte Alanyurt bölgesindeki çalışmalar toparlanma sürecine başlıyor. Sonrasında yol kaplama çalışmalarıyla süreç devam edecek. Öncelikle kazılan yerleri kısmi olarak kaplıyoruz. Ardından çökme süreci sonrası kalıcı asfaltları yapıyoruz. Çalışmalarda emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.