DOLAR
32,3631
EURO
34,6632
ALTIN
2.391,94
BIST
10.189,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

İnegöl’de dev projeler bu yıl tamamlanıyor

İnegöl’de dev projeler bu yıl tamamlanıyor

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Yeni Yaşam Alanı ve Kent Meydanı ile Merkez Park projelerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, şehrin gelişimi adına yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Taban, Yeni Yaşam Alanı ve Kent Meydanı ile Merkez Park projelerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu.

Altyapı yatırımları sürüyor

Başkan Taban, şehrin altyapısını yenilemek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Taban, “Şehrimizde altyapının yenilenmesi gerektiği ifade edildi. Kaynaktan 100 birim suyu verdiğimizde, aboneye yüzde 30 ulaşıyordu. Yani yüzde 70 gibi bir kayıp kaçak vardı. Su israf oluyordu. Böyle bir ortamda ne kaynak yeter ne de verimlilik olur. Dolayısıyla alt yapının yapılması gerekliliğini görerek bu adımları attık” dedi.

Yeni Yaşam Alanı ve Kent Meydanı yıl sonuna kadar açılıyor

Taban, Yeni Yaşam Alanı ve Kent Meydanı ile Merkez Park projelerinin de yıl sonuna kadar açılacağını açıkladı. Taban, “Hem Yeni Yaşam Alanı ve Kent Meydanı hem de Merkez Park projelerimizin her ikisini de bu yıl içerisinde açıyoruz” dedi.

TOKİ konutları yıl sonuna kadar teslim edilecek

Başkan Taban, şehrin artan konut ihtiyacına yönelik olarak TOKİ konutları projesinin de devam ettiğini söyledi. Taban, “Şehrimizde hızlı artan nüfus konut ihtiyacını da doğuruyor. Şu an şehrimizde 805 konutluk TOKİ projesi teslim aşamasında. Yıl sonuna kadar teslim edilecek şekilde sürece girdiğimizi ifade edebilirim” dedi.

Bursa’nın en büyük Millet Bahçesi İnegöl’e geliyor

Taban, Bursa’nın en büyük Millet Bahçesinin İnegöl’de inşa edileceğini söyledi. Taban, “Burası 451 dönüm bir alan üzerinde projelendirildi. Burada yeni bir yaşam alanı kurguladık. Şehrin güneyinde Hikmet Şahin Kültür Parkımız var. Kuzey nüfusunu da düşündüğümüzde burada yeni bir alan oluşturmamız gerektiğini gördük. Seyir terasıyla, gözlem kulesiyle, kafe restoranlarıyla, fotoğraf çekilme alanlarıyla özel bir alana dönüşmesi noktasında çalışmalarımız sürüyor” dedi.

10 bin kişilik stadyum geliyor

Taban, şehre 10 bin kişilik bir stadyum yapılacağını söyledi. Taban, “Stadyumla ilgili süreç başladı. Bu süreçte çok eski bir yapı olan stadyumumuzla ilgili şehrimizde bir beklenti oluşmuştu. 10 bin kişilik bir şehir stadyumu yapılacak. Mesudiye Mahallemizde bulunan spor alanları içerisinde kurgulandı proje. Zemin etüdü ve proje çalışmaları sürüyor. Bu yıl içerisinde ihalesini yapmak istiyoruz. Yetişirse Aralık ayında… Sayın Bakanımız bizlere müjdeyi verdi” dedi.