DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Açık
18°C
Salı Açık
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

İnegöl’de Bursa’nın en büyük Millet Bahçesi inşa ediliyor

İnegöl Millet Bahçesi’nde yol yapım çalışmaları devam ediyor. 451 bin 800 metrekarelik arazi üzerinde projelendirilen Millet Bahçesi, Boğazköy Barajı manzarası ile şehrin yeni cazibe merkezi olacak.

İnegöl’de Bursa’nın en büyük Millet Bahçesi inşa ediliyor

Bursa’nın en büyük Millet Bahçesi projesi olan İnegöl Millet Bahçesi’nin yol yapım çalışmaları devam ediyor. Şehrin kuzey kısmında Boğazköy Barajı manzarasına sahip alandaki çalışmalar kapsamında 6 km araç yolu ve 6,1 km yürüyüş yolu açılacak.

İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirilen İnegöl Millet Bahçesi projesi, şehrin kuzey kısmında Boğazköy Barajı manzarasına sahip 451 bin 800 m2’lik alanda inşa ediliyor. Proje kapsamında, 6 km araç yolu ve 6,1 km yürüyüş yolu açılacak. Ayrıca, alanda 900 metre uzunluğunda ve 8500 m3 taş duvar imalatı da yapılacak.

Belediye Başkanı Alper Taban, Millet Bahçesi alanında incelemelerde bulunarak çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Taban, “Burası şehrimizin kuzey hattı. Aynı zamanda şehrin gelişim bölgesi olarak da düşünülebilir. Hemen karşı tarafta Ağaç İşleri Sanayi Bölgemiz var. Barajın ilerisinde de Kuzey Anadolu Otoyolu bulunuyor. Hızlı Tren projesi de bu aksın ilerisinde gerçekleşecek. Bunları değerlendirdiğimizde aslında otobanlar, ulaşım imkanları şehirlerin de gelişimini etkiliyor. Dolayısıyla burası İnegöl’ün yeni bir giriş kapısı olarak değerlendirilebilir. Burası yeşillerin, ağaçların içerisinde güzelce vakit geçirebileceğimiz bir mekan olacak. Baraj da ayrı bir güzellik. İnegöl’ümüz adına yeni bir yaşam alanını en kısa sürede hizmete açmak için de ekiplerimiz gayretle çalışıyor” dedi.

Millet Bahçesi’nde, yürüyüş yollarının yanı sıra bisiklet yolları, piknik alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, amfi tiyatro, kütüphane, müze, restoran, kafe gibi sosyal donatılar da yer alacak.