Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

İnegöl’de parklanma ve trafik sorununa köklü çözüm

İnegöl’de parklanma ve trafik sorununa köklü çözüm

İnegöl Belediyesi, Başkan Alper Taban’ın görev süresi boyunca 131 farklı noktada 4750 araçlık otopark üreterek parklanma sorununa ve trafik yoğunluğuna köklü çözüm getirdi.

Artan nüfus ve araç sayısıyla birlikte her geçen gün daha da büyüyen İnegöl’de, parklanma sorunu büyük bir sorun haline gelmişti. Özellikle ara sokaklarda yaşanan trafik sıkışıklığı ve park yeri bulamama sorunu, vatandaşların günlük hayatını olumsuz etkiliyordu.

Bu sorunu çözmek için harekete geçen İnegöl Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ile birlikte yoğun bir çalışma başlattı. Her iki müdürlüğün de ortak çalışmalarıyla 5 yıllık dönemde 131 farklı noktada yeni otoparklar inşa edildi. Bu otoparklarda toplamda 4750 araç park edilebiliyor.

İnegöl Belediyesi, otopark yapımlarında hem merkezi noktalara hem de mahalle aralarındaki uygun alanlara öncelik verdi. Özellikle mahalle aralarındaki otoparklar, ara sokaklarda yaşanan trafik sıkışıklığının azalmasına önemli katkı sağladı.

Başkan Alper Taban, otopark çalışmalarının İnegöl’ün gelişimi için önemli bir adım olduğunu belirterek, “İnegöl’ün hızla artan nüfusu ve araç sayısıyla birlikte parklanma sorunu büyük bir sorun haline gelmişti. Bu sorunu çözmek için yoğun bir çalışma yürüttük. Hem merkezi noktalarda hem de mahalle aralarında uygun her alanda otopark üreterek düzenli parklanma alanları oluşturduk. Bu sayede hem parklanma sorununu çözdük hem de trafik yoğunluğunun azalmasını sağladık” dedi.