DOLAR
32,3505
EURO
34,7964
ALTIN
2.395,41
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

İnegöl’e mini orman

İnegöl’e mini orman

İnegöl Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesinde atıl halde bulunan 4800 m2 alanı yeşil alan ve otopark olarak düzenleyecek.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki heyetle birlikte alanda incelemelerde bulundu. Burada bölgenin oksijen deposu olacak koruluk alanda fidan dikimleri gerçekleştirildi.

Başkan Taban, inceleme sırasında yaptığı açıklamada, “Bugün Cumhuriyet Mahallemizde otopark ve koruluk alan uygulamasını incelemek üzere bir aradayız. Bulunduğumuz bölge lokasyon olarak hem sanayi alanlarının hem konut alanlarının kesiştiği nokta. Bu iki bloğu ayıran yeşil bantlarda geçmişte bir düzenleme yapmıştık. Sanayi tarafına bakan hattı Tır parkı olarak düzenledik. Konut alanı tarafından da bu yeşil bandı vatandaşlarımızın kullanımına uygun şekilde düzenliyoruz. Çocuk oyun alanları, spor alanları yapıldı burada. Mahallemiz eski ve yerleşik bir mahalle. Yeni yeni konutlarla nüfusun da arttığını görüyoruz bölgede. Burada vatandaşlarımızın konforlu ve huzurlu şekilde yaşamalarını istiyoruz” dedi.

Başkan Taban, burada yapılan çalışmayla 345 adet ağacın toprakla buluştuğunu ifade ederek, “Mini bir ormanlık alan oluşturmuş oluyoruz aslında burada. 4300 m2 yeşil alan, 180 m2 sert zemin alanı ve alanın en başında da 320 m2’lik alanda bir otopark alanı oluşturmuş oluyoruz. Burada farklı türlerde bitkilendirmeyle güzel bir botanik alan ortaya çıkmış olacak. Daha önce bu alanın birinci etabında açmış olduğumuz semt sahası ve yeşil alan zaten kullanılmakta. Bu alan da tamamlandığında, ağaçlarımız yetiştiğinde vatandaşlarımız buralardan istifade edecekler. Bizler de fidanlarımızı dikerek bugün çalışmaya destek olmuş olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ETİKETLER: