DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İznik’te “Türkiye Yüzyılı’na bir damla da sen ol” kampanyası

İznik Belediyesi ve Orhangazi Belediyesi’nin üyesi olduğu İznik Gölünü Koruma Birliği’nde alınan kararla “Türkiye Yüzyılı’na Bir Damla Da Sen Ol” projesi kapsamında İznik genelinde tüm okullara 10.000 adet su tasarrufu aparatı dağıtıldı.

İznik’te “Türkiye Yüzyılı’na bir damla da sen ol” kampanyası

İznik Belediyesi personelleri tarafından tüm okullara dağıtılan su tasarrufu aparatlarını vatandaşlar musluklarına taktıkları zaman su tüketimlerinin ciddi anlamda düştüğünü fark edecekler.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin önderliğinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın;  “Türkiye Yüzyılı’na Bir Damla Da Sen Ol” çağrısıyla başlatılan “Su Verimliliği Seferberliği’nde” biz de varız. Üyesi olduğumuz İznik Gölünü Koruma Birliği ile Su tasarrufu alanında örnek bir çalışmaya imza attık. Personellerimiz İlçemizdeki tüm okullarımıza giderek öğrencilerimize su tasarruf aparatlarını dağıttı. Sosyal Medya hesaplarımız üzerinden yayınladığımız bilgilendirme videolarıyla kullanım şekli ve su tasarrufunun önemini paylaştık. Dünya’da suya olan ihtiyacın artması, iklim değişiklikleri gibi pek çok çevresel etkinin en başında gelen su hayati bir önem taşıyor. İznik Gölümüz sıcakların artması ve yağışların azalması gibi etkenlerle su seviyesinde azalma yaşıyor. Bizler üzerimize düşen su tasarrufu görevini en iyi şekilde yerine getirmek adına var gücümüzle mücadele ediyoruz. Buradan tüm hemşerilerime “Türkiye Yüzyılı’na Bir Damla Da Sen Ol” çağrısını iletiyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

İznik Kılıçaslan İlkokulu’nda Belediye Başkanvekili Zeliha Peşte’nin katılımıyla dağıtılan su tasarrufu aparatları hakkında İznik Belediyesi Çevre Mühendisi Aslıhan Teke tarafından bilgilendirme gerçekleştirilirken aparatların kullanımıyla ilgili uygulama öğrencilere gösterildi.