DOLAR
32,2904
EURO
34,7413
ALTIN
2.396,24
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
19°C
Bursa
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Yağmurlu
19°C

Kalite ödülleri sahiplerini buldu

Kalite ödülleri sahiplerini buldu
A+
A-

Kalite Birliği Derneği, Bursa Uludağ Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü ve Kalite Elçileri Topluluğu ile birlikte, Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz KKM’de ödül töreni düzenledi.

Düzenlenen törende Türkiye Kalite Ödülü Göktürk, Bursa Kalite ödülü, Kalite Ordusu öğrencilerine sertifika, Emekli TSE Personeline teşekkür plaketi verildi.

KALBİR Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok; “Bursa Kalite Birliği Derneği olarak, Bursa’nın bir “Kalite Şehri” olarak anılmasını istiyoruz. Bu düşüncemizi desteklemek için çeşitli faaliyetler yürütüyoruz.

Derneğimiz, kaliteye gönül vermiş bir grup insan tarafından kurulmuştur. Derneğimizin temel sloganlarından biri “Bilgimizin ve bilimimizin zekatını veriyoruz”dur. Bu slogan, bilgimizi ve birikimimizi toplumla paylaşmak ve kalite bilincini yaymak için çalışma kararlılığımızı ifade etmektedir.

Ülkemize hizmet etmek için siyasete girmeye gerek yoktur. Her birey, kendi çapında ülkesine hizmet edebilir. Biz de bu anlayışla hareket ediyoruz.

Derneğimizin çalışmaları tamamen ücretsizdir. Bu çalışmalar için herhangi bir maddi destek almadan, gönüllülük esasına dayalı olarak yürütüyoruz.

Derneğimiz, kalite bilincini yaymak için çeşitli faaliyetler yürütmektedir. Bu faaliyetlerden bazıları şunlardır; Milli Sesler Projesi: Bu proje ile kalite bilincini, milli değerlerle harmanlayarak yaymayı amaçlıyoruz. Milli Egemenlik ve Kalite Yılı: Bu yıl, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü. Bu yıl, kalite bilincini yaymak için daha da yoğun bir çalışma yürütüyoruz.

Kalite, Bursa’nın bir marka değeridir. Bursa’nın, bir “Kalite Şehri” olarak anılması, hem şehrin hem de ülkenin gelişmesine katkı sağlayacaktır.” dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Kalite topluluğu başkanı Melisa Can, “Bursa Uludağ Üniversitesi Kalite Elçileri Topluluğu olarak, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı bütçesiyle “Üniversitemizde Kalite Güvence Sisteminin Etkin Paydaşı Öğrenciler Çalıştayı”nı düzenledik. Kalite Birliği Derneği’nin de desteğiyle “Üye Tanışma Etkinliği” düzenledik. “Kaliteli Düşünme Atölyesi” ile 21. yüzyıl becerilerimizden eleştirel düşünme ve yaratıcılık başlıklarının geliştirilmesi üzerine durduk. Ve bugün sizlerle, çok güzel bir programla birlikteyiz.

Bundan sonrası için, kalite elçileri topluluğu olarak önümüzdeki süreçte başta topluluk üyelerimiz ve üniversite bünyesinde bulunan kalite elçilerimiz olmak üzere tüm Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin de içinde bulunduğu bir kalite kültürü inşa etmeyi hedefliyoruz.

Öğrenci arkadaşlarımızın halihazırda yürürlükte olan yönetim sistemlerine yönelik sertifikalı eğitimler almalarını sağlamayı, öncelikle kalite şehri Bursa’dan başlayarak tüm Türkiye’de faaliyet gösteren kalite duayenleriyle öğrenci arkadaşlarımızı tanıştırmayı, bunu bir adım daha ileriye götürerek çalışma hayatına kaliteli uzmanların yetiştirilmesi için yoğun bir çaba göstermeyi hedefliyoruz.

Çıktığımız bu yolda desteklerini bizden esirgemeyen, bilgi ve tecrübeleriyle her daim yanımızda olan rektörlerimize, topluluk danışmanımız Prof. Dr. Necmiye Funda Coşkun hocamıza, Kalite Birliği Derneği Yönetim Kurulu’na, üniversitemiz kalite koordinatörü ve çalışkan ekibine bir teşekkürü bir borç biliyorum. Bundan sonra da yanımızda olmalarını diliyoruz.

Aynı zamanda şahsım ve toplulukumuz adına yönetim kurulu üyelerime de teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Programımıza katılımınızdan dolayı siz değerli misafirlerimize teşekkür eder ve verimli bir program olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Feridun Yılmaz; “Kalite, günümüzde hem bireysel hem de kurumsal yaşamın önemli bir parçası haline gelmiştir. Kalitenin önemi, Uludağ Üniversitesi’nde de fark edilmiş ve bu konuda çeşitli çalışmalar yürütülmektedir.

Kalite Kavramı

Kalite, bir ürünün, hizmetin veya sürecin belirlenen gereksinimleri karşılama derecesidir. Kalite, bir nesnenin veya sürecin değerini belirleyen temel faktörlerden biridir.

Uludağ Üniversitesi’nde Kalite Çalışmaları

Uludağ Üniversitesi, kalite konusunda önemli adımlar atmıştır. Üniversitede bir kalite koordinatörlüğü kurulmuştur ve bu koordinatörlük tarafından çeşitli kalite çalışmaları yürütülmektedir. Ayrıca, üniversitede “Kalite Elçileri Topluluğu” adı altında bir öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Bu topluluk, üniversitedeki kalite bilincinin artırılması için çalışmalar yapmaktadır.

Araştırma Üniversitesi Ligi

Uludağ Üniversitesi, 2021 yılında araştırma üniversitesi olarak tescillenmiştir. Araştırma üniversiteleri, nitelikli araştırma yapmak ve bilimsel yayın üretmek amacıyla kurulan üniversitelerdir. Araştırma üniversitesi olarak tescillenen üniversiteler, belirli kriterlere göre sıralanmaktadır. Uludağ Üniversitesi, bu sıralamada üst sıralarda yer alma hedefi ile çalışmaktadır. Bu hedefe ulaşmak için kalite süreçleri büyük önem taşımaktadır.

Uludağ Üniversitesi, kalite konusundaki çalışmalarını sürdürerek, nitelikli bir eğitim kurumu olma yolunda ilerlemektedir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bursa Kalite Ödülü’nü alan ve “Kaliteye neden önem veririz?” sorusuyla konuşmalarına başlayan Bursa Uludağ Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Elbette nicelik, yani miktar önemlidir. Ancak kalite daha önemlidir. Çünkü insanoğlunun ürettiği, yaptığı her şey, sonuçta yaratılanların en şereflisi olan insana hizmet olarak döner.

Madem ki biz bu evrenin en değerli varlığı olan insanoğluyuz, o halde irademizle, tercihlerimizle, gayretimizle, bilimimizle ve tecrübemizle tüm insanlığa ve tüm evrene hakim olabiliriz. Ve tüm evrene, canlısıyla, insanıyla, bitkisiyle, hayvanıyla ve cansızıyla hizmet sunabiliriz.

O halde kalite, hizmet için önemlidir.

Kaliteyi bir maddi planda düşünebiliriz. Bir de manevi planda düşünebiliriz. Madem ki amacımız insana, insanlığa hizmettir. Insana en iyiyi, en güzeli, en doğruyu, en faydalıyı, en hayırlıyı sunabilmek için kalite gereklidir.

Öncelikle hayatımızı kaliteye göre dizayn etmek durumundayız.

İşte Mustafa Başkan, görevinin birinci yılının sonuna doğru geldi ve dedi ki: “Hocam, siz tıp fakültesi hastanesi olarak Amerika’nın CCI kuruluşuna yıllar önce akredite oldunuz. Ondan sonra kaybettiniz, sonra tekrar kazandınız, sonra tekrar kaybettiniz. Ama bir kültür var. Milli kuruluş olarak Türk Standartları Enstitüsü’nden bu akreditasyon belgesini alsanız.”

Hemen çalışıldı, çabalandı. Gerekli denetimler yapıldı ve sonunda belge alındı. Ama onunla yetinmedik. Dedik ki: “Topyekun üniversite, yetmiş iki bin öğrencisi ve neredeyse yedi bin sekiz bine yaklaşan çalışanı ile. Madem ki bu insan kaliteye hak kazanıyor, kaliteyi daha üst düzeyde hizmete hak kazanıyor. Onun üzerine tüm üniversite bazında TSE belgesi almalıyız.”

Bunun için çaba ve gayret gösterdik. Ama bu çaba bir rektörün, bir üst yönetimin, bir yönetim kurulunun çabasıyla gerçekleşebilecek bir şey değil. Topyekun öğrencisiyle, hocalarıyla, idari personeliyle, destek elemanlarıyla, hatta belki velilerle onların sundukları katkılarla ekip olarak elde edilen bir başvuru var.

Eğer ben bu plaketi aldıysam, bu bana değil, topyekun buna gönül vermiş kalite sevdalısı Bursa Uludağ Üniversitesi mensuplarına verilmiştir. Sevgili dostlar, bana değil mensuplara verilmiştir. Onlar adına kabul ediyorum.” dedi.

Türkiye Kalite Ödülü ise Macellan şirketinin CEO’su Göktürk Yetim’e verildi.