DOLAR
32,2221
EURO
34,6514
ALTIN
2.395,60
BIST
10.232,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
19°C

Bursa’da 10 Ekim Ankara Mitingi Saldırısı’nın 8. Yılı Anıldı

Bursa’da 10 Ekim Ankara Mitingi Saldırısı’nın 8. Yılı Anıldı
A+
A-

Taha Tütüncü

Bursa’da 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da düzenlenen “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne düzenlenen canlı bomba saldırısının 8. yıl dönümünde anma etkinliği düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, TMMOB Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Türk Tabipler Birliği Bursa Tabip Odası üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte, hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından Şirin Rodoplu Şimşek tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Şimşek, açıklamasında saldırının Türkiye’nin başkentinin ortasında, bütün güvenlik bürokrasinin gözleri önünde gerçekleştiğini belirterek, “Saldırı, Türkiye’nin eşitlikçi, laik, insan haklarına dayalı, demokratik bir hukuk devleti olması için mücadele eden herkes için büyük bir yara açtı. Katliam, emek, barış ve demokrasi güçlerine yönelik bir saldırının yanı sıra, Türkiye’de demokrasi ve hukukun üstünlüğüne yönelik de bir saldırıydı.” dedi.

Saldırının üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen sorumluların hala tam olarak açığa çıkarılmadığını kaydeden Şimşek, “Saldırının önünü açan ihmaller ve sorumluların yargılanması için yürütülen mücadele sürüyor.” ifadelerini kullandı