DOLAR
33,8935
EURO
37,6010
ALTIN
2.814,30
BIST
9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C

Kara para aklama ve dolandırıcılık davasında 28 sanık ilk kez hakim karşısında

Kara para aklama ve dolandırıcılık davasında 28 sanık ilk kez hakim karşısında
A+
A-

Dilan ve Engin Polat’ın yanı sıra Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek (Nihal Candan) gibi isimler, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” gibi suçlarla yargılanıyor. Dava, 5 Kasım 2023’te tutuklanan Dilan Polat’ın 19 Ağustos 2024’te tahliye edilmesinin ardından geldi.

İddianame ve Hapis Talepleri

Mahkeme, Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep eden iddianameyi kabul etti. Candan kardeşler, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla bugün sanık sıfatıyla hakim karşısına çıkacak.

Talu Ailesine Yönelik Dava

Yakın çevresini dolandırdığı iddia edilen Kıvanç ve Beril Talu hakkında 195’er yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Dolandırıcılık İddiaları

“Var Böyle Tipler” isimli sosyal medya kanalıyla tanınan Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, yakın çevrelerinden 150 milyon lira dolandırmakla suçlanıyor. 5 Ocak 2024 tarihinde tutuklanan çift, mağdurlardan topladıkları parayı bir ponzi sistemine dahil ettikleri iddiasıyla yargılanıyor.

Savcılığın İddiaları

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kıvanç Talu, Beril Talu ve Beril Talu’nun babası Ertan Koç’un toplam 3 milyon 17 bin lira topladığını ve bu parayı geri ödemediğini belirtti. Savcılık, şüpheliler hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 195’er yıl hapis cezası talep etti.