DOLAR
32,3854
EURO
34,5547
ALTIN
2.382,31
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Yağmurlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C

Kestel 5 yılını değerlendirdi

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, düzenlediği basın toplantısıyla hizmet ettiği 5 yılı anlattı.

Kestel 5 yılını değerlendirdi

SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ

Başkan Önder Tanır, “2024 yılının ilimize ve ülkemize hatırlar getirmesini Allah’tan niyaz eder, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.
2019-2024 yıllarını geride bıraktık. İlçemiz Kestel 5 yıl boyunca yaptığımız hizmetler, gerek anketler, gerek sokakta halk ile yaptığımız görüşmeler sonucunda olumlu yanıtlar aldığımızı görüyoruz. Bu bizi mutlu ediyor. Geriye dönüp 5 yıla baktığımız zaman yatırımlarımızın hepsi hayırlara vesile olduğunu gördük.”

35 BİN KİŞİYE SAĞLIK HİZMETİ

35 bin kez sağlık ve rehabilitasyon hizmeti verildi. Halkımızın evlerinde ve yanlarında olmaya çalıştık. Sağlık her şeyin başı dedik.

GENÇLERİMİZ BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ

Gelinen noktada kötü alışkanlıklar haylice fazla. Spor gençlerimizi güzel ortamlarda tutabilmemiz için bir fırsat. 2500’ün üzerindeki çocuğumuz Kestel Spor Tesisleri’nde spor yapma fırsatı buldular. Tesislerimiz genel manada geçmiş dönemlerden dolayı yeterli sayıdaydı. Bunların daha iyi olması için çalışmalar, rezervasyonlar yaptık. Gençlerimiz İcathane’de yapay zeka eğitimleri aldılar. Burada geleceğin mimarları, mühendisleri temel eğitimleri aldılar. Millet kütüphanelerimizi kurduk. Değirmen binası olarak geçen, kullanılmayan binamazı kütüphane olarak düzenledik. Gençlerimiz ücretsiz çay, kahve ve internet desteğiyle güzel bir ortama kavuştular.

ÇİLEK MARKASINI OLUŞTURDUK

Bir marka ortaya koyduk. Önceden Türkiye’nin çilek üretiminin ismi olan Kestel’de Çilek markasıyla kafeteryalar açtık. Kadınlarımızın özel olarak spor yapabilme fırsatı yakaladığı Çilek Sosyal Yaşam Tesisleri’ni açtık.

DAHA MODERN TARIM

Kırsal Mahalle turizmimiz var. İki mahallemize, başta düğün yapabilecekleri ve etkinlik yapabilecekleri düğün salonlarımızı açtık. Evlenenlere yardımcı olacağız demiştik. Kırsal mahallelerimizde toprak analiz cihazı ve ilaçlama drone ile tarıma destek veriyoruz. Buğday, şeftali ve armut üretimimiz var. Anadolu’dan bir çok çalışmak için insanlar buralara geliyor. İşçilerimizin kalacağı, rahat konaklayacağı misafirhaneleri hizmete açmış olduk.

TEMİZ BİR HAVA HEDEFİ

4 sanayimiz var. En çok tekstil fabrikalarımız var. Hava ve çevre kirliliği konusunda biraz canımızı yakıyor. 461 kez bunları denetledik. Ancak hava kirliliği Kestel’in değil, Bursa’nın sorunu. Bakanlıklarımızla sürekli temastayız. Analizleri yapıyoruz. İzmit’teki hava kirliliği Bursa’yı, Bursa’nın hava kirliliği Adapazarlını etkiliyor. Biz Murat Kurum Bakanımız ile görüşmelerimizde temiz hava için destek istediğimizi belirttik. Ankara’da ise “temiz hava isteyen başkan olarak anılıyoruz.” Açıkçası ben bundan çok memnunum.

TRAFİKTE ARTIK PARK SORUNU YOK

Belediyemizin araç sayısını 65’ten 98’e çıkartmış bulunmaktayız. Caddelerimizdeki ışıklandırmaları arttırarak, Işıl Işıl caddelere kavuşturduk. Trafik için bir “Trafik Master Planı” ortaya koyduk. Simülasyonlar ile birlikte bir analiz ortaya çıktı. Ve Büyükşehir’imizin desteği ile süratle çalışmaya başladık. İlk başlarda alışkanlıklardan vazgeçmek zor oldu. Ancak daha iyi bir yaşam için bunu yapmak zorundaydık. Hamdolsun bu konu da artık oturdu. 3 kapalı otopark içinde toplamda bin araçlık park alanlarımızı hizmete geçirdik. Meydan otoparkı da 400 araçlık. 5 yıl önce bu araçların hepsi caddelerin içindeydi. Kestel’de park sorunu uzun yıllar sonrasında çözülmüş oldu.

7/24 SOSYAL DESTEK

Saha ekiplerimiz, Vefa Sosyal Destek Ekiplerimiz korona zamanında hiç bir zaman evlere kapanmadı. O günden bugüne 7/24 çalışarak vatandaşlarımıza destek oldular. Farklı alanlardaki yardımlarımızı ulaştırdılar. Dertlerini dinlediler. Vatandaşlar bizlere ulaşamadığı durumlarda onlara biz ulaştık. Kapılarını biz çaldık. Sosyal destek kapsamında, bakkal defterleri kapatıldığı, market kartları verildiği, gıda kolileri, okul kıyafetleri, kışlık kıyafetleri, 365 gün sıcak yemeği ulaştırdığımız bir 5 yıl oldu.

YEŞİLE YATIRIM

Başta Şehit Eren Bülbül parkımız olmak üzere bir çok park alanı kazandırdık. Yeşil alanlarımızı arttırdık. Yenimahalle’deki Naim Süleymanoğlu parkı 20 dönüm alana kuruldu. Halı saha, tenis kortu, oyun parkları ve yeşil alanları içeren bir yer oldu. 8 milyon tl yıllık getiriyle güneş panelleri tesislerimizi kurduk.

SOKAK HAYVANLARINA ÖNEM VERİYORUZ

Hayvan bakım merkezi kurduk. Sokak hayvanlarına hizmet veriyor bu yerimiz. Kısırlaştırma başta olmak üzere ameliyatlarına kadar bir süre misafir ediyoruz. Nasip olursa ikinci etabında evcil hayvanlara da hizmet etmek istiyoruz. Ve yanına bir de hayvan oteli yapmayı hedefliyoruz.

YENİ YAŞAM ALANI “MEYDAN KESTEL”

Sosyal etkinlikler projesi, yaşam alanı, nefes alacağımız bir yer olan Kestel Meydanı nasıl olmalı diye düşündük. Dünyadaki örnekleri gezdik. Ortaya şu an Meydan Kestel çıktı. Yerin iki katın altında 400 araçlık otopark, deprem zamanında 12 bin metrekare sığınak olarak kullanabileceğimiz bir sığınak ve üzerinde düzenlediğimiz 10 bin metrekare alan olarak hizmete sunduk.

KESTEL’DE EKMEK 1 TL

Ekmeğe değinmeden geçmek istemiyorum. Şu anda ilçemizde ürettiğimiz 400 gr. ekmeği 1 tl’den satıyoruz. Bunu kendi buğdayımızı yetiştirerek yapıyoruz. Tarımla uğraşan hemşehrilerimize modern cihazlar kullanmalarına katkı sağlıyoruz. Hem de çevreyi daha az kirleten araçlarla nasıl çalışıldığını da göstermiş oluyoruz.