DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Kilis meralarına kompoze gübre uygulandı

Kilis'te Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında Musabeyli ilçesine bağlı Kolpınar köyü mera alanlarına, tamamı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sübvanse edilen kompoze kimyevi gübre uygulandı.K

Giriş: 10.02.2021 13:57
Paylaş
Kilis meralarına kompoze gübre uygulandı

Kilis'te Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında Musabeyli ilçesine bağlı Kolpınar köyü mera alanlarına, tamamı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sübvanse edilen kompoze kimyevi gübre uygulandı.

KİLİS (İGFA) - Kilis İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, yetiştiricilerin büyük bir bölümü hayvanlarını meralarda otlatmak suretiyle kaba yem ihtiyacını karşıladığını belirterek, meralarda amenajmanı ve ıslahı projesi ile gübreleme yaptıklarını açıkladı. Bu sayede meralar üzerindeki otlatma baskısını azaltmayı, ot verimini ve kalitesini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Müdür Kökçüoğlu, "Projeyle aynı zamanda hayvanların meralardan yararlanma süresini uzatmayı, hatta meralarımızın bütün yıl boyunca otlatmaya elverişli olmasını hedefliyoruz. Böylelilkle sürdürülebilir tarım ve hayvancılığa yönlendirilen çiftçilerin ülke ekonomisine katkı sağlaması ve doğduğu yerde doyması sağlanacaktır. Köylerimizin üretime devam etmesi ve canlı kalması en büyük arzumuzdur. Yetiştiren, üreten çiftçilerimiz bizim için çok kıymetli ve baş tacıdır" diye konuştu.

Yorumlar

Haber Arama