DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
26°C
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
29°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C

 Komünistlerin sıradaki durağı Koç Holding: 117,7 milyar TL’lik kârla yapılacaklar sıralandı

 Komünistlerin sıradaki durağı Koç Holding: 117,7 milyar TL’lik kârla yapılacaklar sıralandı
26.07.2024
A+
A-

Ülkenin bütün zenginliklerini üreten emekçilere kemer sıkma tavsiyeleri verilirken, patronlar rekor kâr oranları açıklıyor. Bir yandan vergide adalet, asgari ücrete yapılacak zam oranları tartışılırken diğer tarafta Türkiye Komünist Partisi sorunların kaynağına işaret ederek “Çözüm bizim olana el koymaktır” diyor. 

“Holdinglerin mal varlıkları ve kârları halkımıza feda olsun!” başlığıyla yürütülen kampanyada Yıldız ve Rönesans Holding’in ardından sıradaki durak Koç Holding. Yapılan açıklamada Koç Holding’in  2023 yılı net kârı olan 117,7 milyar TL ile işsiz 576 bin kişinin asgari ücretle istihdam edilebiliyor örneğin. 
Kampanyanın giriş metni ve açıklamanın tamamı şöyle:
“HOLDİNGLERİN MAL VARLIKLARI ve KÂRLARI HALKIMIZA FEDA OLSUN
Açlık sınırı 18 bin 978 TL

Yoksulluk sınırı 61 bin 820 TL

Asgari ücret 17 bin 2 TL

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL 

İşte bu düzende halka layık görülen tablo bu. Emekçiler ülkenin bütün zenginliklerini yaratıyor; ama onlar kırıntıları alırken büyük kârlar şirketlerin hanesine yazılıyor. Şirketlerin kârlarının önemli bölümünü yeni yatırımlara yönelttiklerini biliyoruz. Ancak unutmayalım, bu onların özel servetlerinin artmasından başka bir anlama gelmiyor. Türkiye Komünist Partisi tüm sektörlerde devletleştirmeyi savunuyor. Bunu yapıp sömürünün kaynağını kuruttuğumuzda ve asalak patron sınıfını sırtımızdan attığımızda sorunların çözümü çok daha kolay olacak. Piyasa ekonomisinde bile bu şirketlerin varlıkları ve kârlarının nelere karşılık geldiği, sorunun kaynağını, ulaştığı akıl dışı boyutu ve çözümün sanıldığından daha kolay olduğunu gösteriyor. Emekçilerin hayatını çalan bu düzenin karşısında biz daha adil bir çözüm önerisi sunuyoruz: Büyük tekellerin mal varlıkları ve kârlarına el konacak. İşçilerin canı şirketlerin büyüme ve kâr hırsına feda olacağına şirketlerin mal varlıkları ve kârları  halkımıza feda olsun.

KOÇ FEDA OLSUN

KOÇ HOLDİNG İŞSİZ 576 BİN KİŞİYİ İSTİHDAM EDEBİLİYOR
En yüksek kârı, en büyük şirketleri, özelleştirmeler sonucu Tüpraş gibi önemli şirketleri elinde tutan Koç Holding’in 2023 yılı net kârı 117,7 milyar TL. Holding’in 7 şirketi İSO 500 sıralamasında ilk 60 şirket arasında yer alıyor.

Bir ailenin el koyduğu bu rakam;
163 bin 472 ataması yapılmayan öğretmenin yıllık maaşına denk düşüyor.
1000 kişilik 180 adet öğrenci yurdunun yapılması için gerekli kaynağa karşılık geliyor.
Tüm İstanbulluların 6 aylık abonman ücretini karşılıyor.
İşsiz 576 bin kişinin asgari ücretle istihdam edilmesini sağlıyor. 
Bunlar devletleştirme sonucunda Koç Holding’in elinde tuttuğu zenginliklerin topluma olacak katkısının boyutlarını gösteren birkaç örnek.
Koç Holding halkımıza, ülkemize, topluma feda olsun!”

ETİKETLER: