DOLAR
32,2804
EURO
34,7577
ALTIN
2.407,60
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
24°C
Bursa
24°C
Açık
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

KOSGEB, sel ve fırtına mağduru KOBİ’lerin yaralarını saracak

KOSGEB, sel ve fırtına mağduru KOBİ’lerin yaralarını saracak
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sel ve fırtınadan zarar gören KOBİ’ler için KOSGEB Acil Destek Kredisi’ni devreye aldıklarını duyurdu.

Bakan Kacır, Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis toplantısına katılarak yaptığı konuşmada, Türkiye’yi etkileyen olumsuz hava koşulları nedeniyle çeşitli bölgelerde maddi boyutlu hasarlar meydana geldiğini hatırlattı. Bu kapsamda, sel ve fırtınada zarar gören KOBİ’lere destek olmak amacıyla KOSGEB Acil Destek Kredisi programı başlatıldığını açıkladı.

1 milyon liraya kadar kredi

Program kapsamında, işyerinin hasar gördüğü, ilgili hasar tespit komisyonları tarafından kayıt altına alınan ve bu durumunu belgeleyen KOBİ’ler, KOSGEB ile protokol imzalayacak olan bankalardan faizsiz kredi kullanabilecekler.

İlk 12 ayı geri ödemesiz, toplam 24 ay ödemeli olarak kullanılacak bu kredilerde KOBİ’ler kredi anaparasını bankaya 3’er aylık taksitlerle geri ödeyecek; kâr payı veya faizin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Programda, işletme başına azami kredi limiti 1 Milyon TL olacak.

Bakan Kacır’dan destek mesajı

Bakan Kacır, açıklamasında, “Yaşadığımız afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemiz ve milletimizi her türlü afetten korusun.” ifadelerini kullandı.