DOLAR
32,2789
EURO
35,0370
ALTIN
2.480,53
BIST
10.548,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
27°C

Lale Karabıyık – 2 milyon 339 bin 809 öğrenci 436 gündür eğitim alamıyor!

Lale Karabıyık – 2 milyon 339 bin 809 öğrenci 436 gündür eğitim alamıyor!
A+
A-

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık’ın basın açıklaması:

Ek öğretmen ataması yapılmadan, okulların ihtiyaçları karşılanmadan yüz yüze eğitime dönülüyor!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 31 Mayıs Pazartesi (dün) yapılan açıklamada kademeli normalleşme kapsamında, 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında isteğe bağlı olarak haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacağı, diğer okul öncesi eğitim kurumlarının mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edeceği bilgisi paylaşıldı.  Ayrıca, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda yüz yüze eğitime 1 Haziran Salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacağı ve 7 Haziran Pazartesi günü itibariyle tüm ortaokul ve liseler haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçileceği ifade edildi.

23 Mart 2020 tarihinden günümüze genel olarak uzaktan öğretim yapılmaya çalışıldı. Bu süreçte ek öğretmen, sağlık ve temizlik görevlisi ataması yapılmadı, okulların fiziksel ihtiyaçları da tam anlamıyla karşılanmadı.  Geçtiğimiz aylarda okullarda yüz yüze eğitime geçildiği süreçte, öğretmenler ve idareciler “maske, mesafe, hijyen” kuralının sağlanamadığı, okulların fiziki şartlarının salgın koşullarına uygun olmadığı ve okullarda yeterli personel bulunmadığı gibi sorunlara dikkat çekmekteydi. Aradan geçen süreçte yüz yüze eğitime dönüş için bu eksiklerin tamamlanmasına yönelik çağrılarda bulunduk. Ancak bu yönde göstermelik önlemlerin ötesine geçilebilmiş değil!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu noktada yalnızca bir “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu” hazırlaması yeterli değildir. Öğrencilerimizin 15 aydır uzak kaldığı okullarının salgının yayılım merkezine dönüşmesinin önüne geçecek koşulların sağlanmasının yanı sıra, tüm eğitim emekçilerinin aşılarının vakit kaybetmeden tamamlanması ve okullarda salgın riskini önlemek için hızlı test yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde, öğrenciler için evlerinden sonra en güvenli yer olması gereken okullar, bir salgın riski merkezine dönüşecektir.

Öğretmenlerimizin öğrencilerine, öğrencilerimizin sınıflarına ve arkadaşlarına, öğretmenlerine kavuşmasını hepimiz isteriz; ancak bunu sağlamak için gereken tedbir ve önlemleri dikkate almak önceliğimiz olmalıdır.