DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Meral Akşener, Bursa için adayları açıkladı

İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener, yerel seçim için adaylarını Bursa’da açıkladı.

Meral Akşener, Bursa için adayları açıkladı
A+
A-

SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde partililer ve adaylar ile buluşan Akşener, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Selçuk Türkoğlu’nu gösterdi. 

Meral Akşener konuşmalarının başlarında, “Kararlılıkla ama kimseyi incitmeyen, başkalarını kötülemeyen, biz yaparız diyen iradeyi hep ben Bursa’da gördüm. Bursa’nın biliyorsunuz benim için çok özel bir yeri var. Bir Bursa öğretmen lisesi mezunuyum. Dört yıl boyunca burada okudum Muradiye’de. Ve hatıra biriktirdim diyor ya gençler. Hatıralarım burada birikti. Bursa benim için özel bir yer. Ama en önemlisi tam düştük, artık yapacak bir şey yok dediğimiz zaman ayağa kalktığımız bir yer. Yine 15 Temmuz olduğu vakit, her gün, her birimiz tutuklanma tehdidiyle karşı karşıyayız. Her şeyler söyleniyor hakkımızda. Ve Bursa’da partimiz falan yok. Bursa’da bir toplantı tertip edildi. O toplantıya geldim. Ve bir cümle çıktı orta yere. 15 Temmuz için bir tanım. “Bu millet devleti hem köprüden hem de sokaktan topladı geldi.” Bunun müellifi Bursa’dır. Bu cümlenin müellifi Bursa’dır. Sonra arkasını doldurdum ben.” dedi. 

HER YERDEN GAGALANIYORUZ

Akşener sözlerinin devamında,, “Her yerden gagalanıyoruz. Hem sağdan, hem soldan. Şu salonda bulunan sizler, şu salonu şereflendiren sizler, iki yumruk arasına sıkıştırılmak istenen, sağın da solun da ağababalarının bize gıcık olduğu bu sistemde biliyorsunuz ki, inanıyoruz ki hep birlikte bize düşen görevi en güzel şekilde yapacağız. Sokaktan toplayacağız ve bu ülkeyi yeniden ve yeniden inşa edeceğiz. 

Bunların tümü ahlakı da ortadan kaldıran ve kazanmak için her şeyin mübah olduğu bir anlayışın ortaya çıktığı bir sistemdir. Biz bu sisteme itiraz etmek için buradayız. Sağ oy veriyorsan vatan hainisin. Zaten şusun busun. Ahmaksın, cahilsin. Ama eğer sola oy veriyorsan da size işte PKK’yla el sıkışan, efendime söyleyeyim, bu ülkenin vatan hainliğiyle suçlanan bir sistemle karşı karşıya kalıyorsunuz. Ben bu işten mutsuzum. Siz de mutsuzsunuz. Biz biz bu mutsuzluğu ortadan kaldırmak için ne oluyoruz? Kurulduk, bedeller ödedik ve yol yürüdük. Ama enteresan bir şey oldu. Bu sisteme karşı çıkanlar bu sistemin yanında olanlar arasında da bir kutuplaşma yaşandı. Ve bu kutuplaşmada biz mecburiyetten bu sistemi değiştirebilir miyiz diyerek iki tane ittifak modelinin birinde Millet İttifakı’nda yer aldık. Ama asıl mesele bu. Değerli arkadaşlarım sokakta anlatacağınız şey bu. Biz elimizden geleni büyük bir samimiyet içinde yaptık. Bu ucube sistemi değiştirecek yerlere düşmüş olan bu kavramları, bu değerleri sokaktan toplayacak bir başarıyı elde etmekti. Biz bunu başaramadık. Çeşitli sebeplerde başaramadık. Suç benimse kabulümdür. Ama geldiğim bir yer var. Onun için işte girme nedenimiz budur.” belirtti. 

GERÇEK SİYASETİ BİZ UYGULADIK

Seçmenin olumsuzluklara karşı sessiz kaldığını belirten Akşener, “Bizim dışımızda herkes halinden memnundur. Asıl mesele bu. 2023’de biz başaramadık. Tekrar söylüyorum. Bütün suç benim olsun. Çekin beni. ama yine başarılamaz. Çünkü seçmenin ayağına gidip, topuk selamı verip,. nimetimsin demek çok ağır, zorlu bir iştir. Tek bir kişiyi ikna etmek için on dakika, yirmi dakika zaman ayırma çok mahiyetli bir iştir. Ama siz yüzünüzü halktan esirgediğiniz zaman, emekli nasıl geçineceğim diyerek ağlamaya devam eder. Emeklilerin torunlarına bir kuruş para verip hediye alma gibi bir durumunun olmadığı bir ülke yaşamaya devam eder. Parmaklarını sallayıp “sen buna şükretmiyorsun nankör” denmeye devam eder. Seçmen unutulur. Siyaset nedir? Siyaset, seçmen. milletin taleplerine çözüm üretmektir. İktidar nedir? Ürettiği çözümleri hayata geçirtmektir. Muhalefet nedir? Halkın avukatı olmaktır. Ve biz bunu yaptık. 

Nasıl yaptık? Sadece ben iki buçuk yıl boyunca Türkiye’nin her şehrinde, ilçesinde esnaf gezdim. Onların dertlerini dinledim. O esnaf dükkanlarında öğrendiklerim beş tane ayrı emekli maaşına karşı olduğuydu. Bu emekli maaşlarının mümkün olduğunca bir araya getirilmesini ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olmasını istiyorlardı. Öğrendiklerimizi kamuoyuyla paylaştık. Hem de iktidara dedik ki. Böyle bir dert var. Alın bu da çözümü. Yeter ki milletimiz rahat olsun. Yeter ki milletimizin dertlerine çözüm üretilsin. Gerçekten siyaset yapmak budur.” ifadelerini kullandı. 

EN GÜÇLÜSÜ BİZİZ

Akşener, “Sayın Özgür Özel bir konuşma yaptı. Çok enteresan, çok saygı duyuyorum herkese. Ama dedi ki AK Parti’nin karşısında en güçlü adaya oy verin. Ben de buradan diyorum ki evet. Üçüncü yolun en güçlüsü biziz. İnşallah Bursa’da Cumhuriyet Halk Partisi’ne gücenen de, AK Parti’ye gücenen de, Selçuk Türkoğlu’nu destekleyecek inşallah. Niye? Çünkü Bursa’yı konuşuyor. Çünkü sendika başkanıyken ne yaptı ortada. Nasıl eziyet görüp, nasıl iftiraya uğrayıp nasıl dimdik ayakta kaldı ortada.” dedi. 

BİZİ TAŞLAMANIN FAYDASI YOKTUR

Sözlerinin sonlarında Akşener, “Sözlerimi özetlemek gerekirse, bu seçim iki yumruğa tekrar sıkıştırılıyor. AK Parti düşmanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi düşmanlığıdır. İki alanın da çok işine geliyor. Bunu bozmaya kalkışan kim? Bunu bozmak üzere cesaret eden kim? Biziz. Onun için orası taşlıyor, burası da taşlıyor. Ama ben size söyleyeyim faydası yoktur.” dedi. 

İYİ PARTİ’NİN AÇIKLADIĞI ADAYLAR 

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Türkoğlu
  • Osmangazi Belediye Başkan adayı Orkun Özeller
  • İznik Belediye Başkan adayı Mustafa Küçük
  • Mustafakemalpaşa Belediye Başkan adayı İsa Söğüt
  • Gemlik Belediye Başkan adayı Ertuğrul Yavuz
  • Gürsu Belediye Başkan adayı Levent Çelik
  • Karacabey Belediye Başkan adayı Fatih Karabatı
  • Orhangazi Belediye Başkan adayı İsmail Kaya 
  • Yenişehir Belediye Başkan adayı Ercan Özer
  • Harmancık Belediye Başkan adayı Mehmet Aslan
  • Büyükorhan Belediye Başkan adayı Sevim Alkış
  • Orhaneli Belediye Başkan adayı Mümtaz Aslan
  • Keles Belediye Başkan adayı İsmail Yeni