Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

MERCEDES BENZ TÜRK, SETRA MULTICLAS 500 LOW ENTRY PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR

MERCEDES BENZ TÜRK, SETRA MULTICLAS 500 LOW ENTRY PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR
A+
A-

Yolculardan, kaptanlardan ve müşterilerden gelen geri bildirimler ışığında araçlarında daima iyileştirme prensibi ile hareket eden Mercedes-Benz Türk, araç grubunda yeniliğe gidiyor. Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekibinin tasarlanmasında ve geliştirilmesinde öncü rol oynadığı, Daimler ağının global mühendisleri tarafından  hayata geçirilen Setra Multiclass 500 Low Entry projesi kapsamında, müşterilerin ve pazarın beklentileriyle uyumlu hem şehir içi hem şehir dışı kullanıma uygun araçlar tasarlandı. Mannheim’de üretimi gerçekleştirilen Citaro Low Entry araçlarının yerine geçmesi planlanan yeni araçlar, hem Citaro hem Setra Low Entry müşterilerinin isteklerini karşılayacak. Setra Überland, Setra Low Entry gibi araçların içerisinde bulunduğu Überland araç grubunun yeni projesinde ilgili araç tipinden 10.5, 12 ve 13 metre uzunluktaki 2 akslı 3 araç tipi ve 1 adet 15 metre 3 akslı araç tipi seri üretime hazır hale gelecek. Üç yıla yakın süredir çalışmaları süren ve seri üretime geçmesiyle beraber tüm dünyaya ihraç edilecek olan araçların tüm planlama, satın alma, lojistik süreçleri Mercedes-Benz Türk tarafından yürütülüyor. 

Yeni araç nasıl bir donanıma sahip olacak?

Setra Multiclass 500 Low Entry projesi kapsamında üretilen araçlar yeni bir tasarıma ve farklı varyasyonlara sahip olacak. Örneğin 12 metrelik araç; 3 değişik şanzıman, 2 farklı klima sistemi, 3 değişik kokpit tipi  ve müşteri talebine göre değişik varyasyonlarda koltuk ve iskelet sistemlerine sahip olarak müşterilerle buluşacak. Proje kapsamında müşteriler araçları ihtiyaçlarına göre geniş bir spektrumda şekillendirebilecek. İç ve dış tasarımı dikkat çekici şekilde planlanan araçlar aynı zamanda engelli bireyler için sunduğu ek donanımlar ile ulaşımı herkes için ulaşılabilir hale getirme misyonu üstlenecek. Sahip olduğu otomatik frenleme özelliği sayesinde yola aniden çıkan cisimlere çarpmayı engelleyen araçlar, “side guide assist” adı verilen özellik sayesinde de kör noktadan yaklaşan cisimler olduğunda sürücülere uyarı gönderecek.