Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Mevlid Kandili’nde İnegöl’de çocuklara özel etkinlikler

Mevlid Kandili’nde İnegöl’de çocuklara özel etkinlikler

İnegöl Belediyesi, Mevlid Kandili’nde çocuklara özel program düzenleyecek.

İnegöl Belediyesi, Mevlid Kandili’ni özel etkinliklerle kutlamak için çocuklara yönelik “Mevlid-i Nebi Çocuk Programı” düzenliyor. Bu program, 26 Eylül’de kutlanacak olan Mevlid Kandili öncesinde, 24 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. İnegöl Belediyesi, Mevlid Kandili’ni çocuklar için anlamlı bir şekilde kutlama kararı almış durumda.

Mevlid-i Nebi Çocuk Programı, Atatürk Anıtı arkasında bulunan yeşil alanda gerçekleştirilecek. Etkinlik saat 13.30-16.30 arasında düzenlenecek ve bir dizi çocuk etkinliği içerecek. Programın sunumunu TRT Çocuk programcısı Hüseyin Goncagül yapacak. Etkinlikte çocuklar için sevilen ilahiler seslendirilecek, Karagöz-Hacivat gösterileri ve Nasrettin Hoca gösterileri sunulacak. Ayrıca çocuklar için oyun alanları, ödüllü soru-cevap yarışmaları ve ikramlar da programın parçası olacak.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bu özel etkinliğe tüm ilçe halkını, özellikle çocukları davet etti. Mevlid Kandili’nin İslam dünyasında büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan Taban, bu özel günde geleneksel kandil etkinliklerinin yanı sıra çocuklar için de anlamlı bir program düzenlemeyi hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, 26 Eylül Salı günü Mevlid Kandili gecesi için OSB camisinde özel bir program düzenleyeceklerini ve kandil gecesi geleneği olarak helva ikramının devam edeceğini de belirtti.

İnegöl Belediyesi’nin bu tür etkinliklerle hem dini günleri kutlama hem de çocukları ve ilçe sakinlerini bir araya getirme amacını taşıdığı görülüyor. Mevlid Kandili, İslam dünyasında Hz. Muhammed’in doğum gününü kutlama amacıyla özel bir anlama sahip bir gündür ve Müslümanlar için önemlidir. Bu tür etkinlikler, İslam kültürünü yaşatmak ve toplumsal dayanışmayı teşvik etmek amacıyla düzenlenmektedir.