DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
27°C
Bursa
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
27°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç: “Batu Cephesinde değişen bir şey yok.”

Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç: “Batu Cephesinde değişen bir şey yok.”
12.07.2024
A+
A-

Bursa Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Av. Emine Yavuz Gözgeç; Srebrenitsa Katliamının 29. Yıl dönümü vesilesiyle TBMM’de Basın açıklamasında bulundu.

AK PARTİ Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı, Bursa Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Av. Emine Yavuz Gözgeç; Srebrenitsa Katliamının 29. Yıl dönümü vesilesiyle TBMM’de Basın açıklamasında bulundu.

11 Temmuz da, 29 yıl önce Srebrenitsa’da en trajik en utanç verici bir katliamın, soykırımın yaşandığını belirten Milletvekili Gözgeç; “1995 yılında, tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu katliamda, sadece 5 gün içinde 8.372 Müslüman Boşnak erkek ve çocuk acımasızca katledildi. Birleşmiş Milletler’in Srebrenitsa’yı güvenli bölge ilan etmesine rağmen, sözde barış gücü askerlerine güvenerek Srebrenitsa’ya sığınan binlerce Müslüman erkek toplama kamplarına götürüldü, kadın ve kız çocukları ise tecavüze uğradı. Soykırım yapanlar, katliamlarını gizlemek için toplu mezarlar açarak masum insanları oralara attılar. Bu acıları kelimelere dökmekte zorlanıyoruz. Ne yazık ki Boşnak kardeşlerimiz bu zulmü yaşadılar. Hâlâ eşinin, çocuğunun, yakınlarının sadece bir mezarı olsun diye gözyaşı dökenler ve kayıplarını arayanlar var. Boşnak aileleri erkeksiz, çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan bu soykırımın acısı, Balkan kökenli bir ailenin kızı olarak hala yüreğimizde.” Dedi.

9 Temmuz 2024’te yayınlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile 11 Temmuz’un ülkemizde de “Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü” olarak yad edilecek olmasının önemli bir adım olduğunu da belirten Vekil Gözgeç, Aliye İzzetbegoviç’in; “Srebrenitsa, insanlık onurunun ve ahlakının sınandığı bir yerdir. Burada yaşananlar unutulmamalıdır. Gelecek nesiller, bu acıların tekrar yaşanmaması için bu trajediden dersler çıkarmalıdır. Srebrenitsa’da insanlık öldü. Avrupa’nın gözü önünde bir soykırım gerçekleşti ve dünya sessiz kaldı.”ifadelerini hatırlattı.

Vekil Gözgeç konuşmasının devamında; Srebrenitsa’da olduğu gibi bugün Gazze’de de insanlık suçu işlendiğini belirterek; “Yine dünyanın gözü önünde bir soykırım yaşanıyor. Kadınlar, çocuklar katlediliyor. Hastanelere, okullara sığınanların üzerlerine bombalar yağdırılıyor. İnsanlık ölüyor. Yine dünya sessiz. Yine uluslararası kuruluşların hiçbir hükmü yok ve yine Batı cephesinde değişen bir şey yok. Maalesef dünyanın gözü önünde soykırım, katliam acımasızca devam ediyor.” Diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Dünya 5’ten büyüktür” diyerek, insanlığın ortak vicdanının sesi olduğunun altını çizen Gözgeç,”Tüm bu yaşananlar, Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Daha adil bir dünya mümkün’ tespitinin, ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu bir kez daha gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Milletvekili Gözgeç, açıklamasını Aliya İzzetbegoviç’in şu sözleri ile tamamladı; “Batı hiçbir zaman medeni olmamıştır ve bugünkü refahı, devam edegelen sömürgeciliği; döktüğü kan, akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur…”