DOLAR
32,2771
EURO
34,8087
ALTIN
2.410,53
BIST
10.278,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

MİMARLAR, KOSGEB DESTEKLERİNİ MASAYA YATIRDI

MİMARLAR, KOSGEB DESTEKLERİNİ MASAYA YATIRDI
A+
A-

Mimarlara yönelik bilgilendirici ve eğitici seminerlerine devam eden Mimarlar Odası Bursa Şubesi KOSGEB KOBİ Uzmanı Yelkan Güven’i ağırladı.

Bilgilendirici eğitim ve seminerlerini sürdüren Mimarlar Odası Bursa Şubesi üyelerini alanında uzman eğitmenlerle buluşturarak gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda BAOB Oda merkezinde organize edilen KOSGEB bilgilendirme seminerinde değerlendirmelerde bulunan Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, “Meslektaşlarımıza yönelik bilgilendirici seminerlere devam ediyoruz. KOSGEB destek programlarını ve mimarlar için olabilecek fırsatlar ile teşvikleri dinleyeceğiz.  Geçen sene de bu eğitimi yapmıştık soru ve cevap kısmı özellikle çok aktif geçmişti. KOSGEB’den gelen arkadaşımız bizlere sunum yaptı. Mimarlar Odası olarak etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.

“KOSGEB MAKUL MANTIKLI HER PROJEYE DESTEK VERİYOR”

KOSGEB KOBİ Uzmanı Yelkan Güven, mikro ve küçük işletmelere destek programlarını anlattı.  “Biz bütün imalat, üretim ve ticaret yapan hizmet sektöründeki işletmelerin hemen hemen hepsine destek veriyoruz” diyen Yelkan Güven sözlerinin devamında KOSGEB’te destek alma süreçleri hakkında bilgi vererek şöyle konuştu, “KOSGEB olarak genel anlamda makul ve mantıklı projelere destek vermekten çekinmiyoruz. Tabii destek vermediğimiz alanlar da var. Örnek vermek gerekirse; sağlık, eğitim, tarım ve  hayvancılık ile orman sektörüne destek vermiyoruz. Bunların dışında aklınıza gelen bütün mimarlık, mühendislik, ticaret, üretim ve tekniker şeklinde faaliyet gösteren işletmeler bizden destek alabiliyor.  Makul mantıklı bir proje olduğu görülürse,  geliştirilirse, üretilirse hem işletme adına hem ekonomi adına faydalı olacak denilirse elbette biz de destek veriyoruz. Öte yandan da işletmelerin ölçeği bizim için önemli yani çalışan sayısı artık 250 milyon TL’nin üstüne çıkmış cirosu 500 milyon TL’yi bulmuş bir işletme artık zaten KOSGEB’ten destek alamaz.  Küçük ve orta ölçekli işletme olmuyor büyük ölçekli oluyor dolayısıyla onların destek ve teşvikleri KOSGEB tarafından değil,  bakanlık tarafından yönetiliyor” diye konuştu.

KOSGEB KOBİ Uzmanı Yelkan Güven ayrıca, oda üyelerinin de konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

ETİKETLER: , ,