Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Mimarlar Odası Bursa Şubesi gelecek nesillerle buluştu

Mimarlar Odası Bursa Şubesi gelecek nesillerle buluştu
A+
A-

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, meslek tanıtım seminerlerine Bademli Eğitim Kurumları’nda devam etti. Mimarlar Odası Bursa Şubesi 2. Başkanı Rahmi Dede etkinlikte öğrencilere mimarlıkla ilgili bilgi verdi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, mesleklerinin daha iyi tanıtılması için gelecek nesillerle bir araya geliyor. Bademli Eğitim Kurumları’nda düzenlenen tanıtım seminerinde Mimarlar Odası Bursa Şubesi 2. Başkanı Rahmi Dede öğrencilerle buluştu.

Karşılıklı sohbet havasında geçen etkinlikte Dede sunumuna “Mimarlık ve Mimar Nedir?” sorularıyla başlarken, mimarlık eğitiminin düşünmeyi öğrettiğine, mimarlığın problem çözme sanatı olduğuna işaret ederek, bir mimarın problemi tanımlayıp, en akılcı çözümleri ürettiğini söyledi. Dede, Mimarlar Odası’nın kuruluş sürecini, Oda’nın yapısını ve genel çalışmalarını anlattığı sunumunda ayrıca Bursa Şubesi’nin çalışmaları, mimar olunca çalışılabilecek alanları, üniversite ve meslek tercihlerinin nasıl yapılacağı hakkında da bilgi verdi.

40 yaşına kadar karşılaşacakları ve aşacakları engeller ve karar vermeleri gereken aşamalar hakkında da bilgi paylaşımının yapıldığı sunumda Dede, “Bu memleketin mimara, doktora, avukata, öğretmene ihtiyacı olduğu kadar; ressama, yazara, sporcuya, sanatçılara da ihtiyacı var. Başkaları istiyor diye bir meslek seçmeyin, ne olmak istiyorsanız, 40 yaşında ne yaşamak istiyorsanız onu seçin. Ve en önemlisi hangi mesleği yaparsanız yapın mutlu olun. Başarı arkasından sizi takip edecektir. Para da…” dedi.

Sunumun sonunda Bademli Eğitim Kurumları Müdürü Cavidan Akgün bilgi paylaşımı için Mimarlar Odası Bursa Şubesi 2. Başkanı Rahmi Dede’ye teşekkür ederken, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve Bademli Eğitim kurumları arasında, üyelerin ve üye yakınlarının faydalanacağı bir indirim protokolü imzalanmasına da karar verildi.