DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Mudanya Belediyesi, sel felaketinin yaralarını sarıyor

Mudanya Belediyesi, sel felaketinin yaralarını sarıyor
A+
A-

Mudanya’da dün akşam saatlerinde başlayan ve giderek etkisini artıran sağanak yağış, kentin çeşitli bölgelerinde olumsuzluklara neden oldu. Bazı ev ve iş yerlerinin giriş ve bodrum katlarını su basan sel afeti, Mudanya Belediyesi’ni alarma geçirdi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçe merkezi, Tirilye ve Kumyaka’da yaşanan sel afeti sonrası sahada incelemelerde bulundu. Türkyılmaz, su basan ev ve iş yerlerinde incelemelerde bulunarak, mağdur olan vatandaşlarla görüştü.

Türkyılmaz, sel afetinin altyapı yetersizliği nedeniyle yaşandığını belirterek, “Geçtiğimiz yıl ilçe genelinde yaşanan sel felaketinin Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı ihmali nedeniyle olduğunu raporlarıyla ortaya koymuş, defalarca uyarılarda bulunmuştuk. Ardından, ihmal nedeniyle suç duyurusunda da bulunduk. Yine Ağustos 2022’de yaşanan selin ardından DSİ 1. Bölge Müdürlüğü, Çakal Dere, Çiftlik Dere, Çırnal Dere ve Karakuş Derelerinde BUSKİ’nin dere ıslah çalışmasının bulunmadığını belirterek, su taşkınlarının olmaması için dere ıslah çalışmalarının ve imar planlarını ilgilendiren kısımlarında değişikliklerin yapılması gerektiğini belirtmişti. Büyükşehir Belediyesi’ni, BUSKİ’yi altyapı konusunda kez daha göreve davet ediyoruz” dedi.

Mudanya Belediyesi ekipleri, sel afeti sonrası ihtiyaç duyulan cadde ve sokaklarda yol açma çalışmalarının yanı sıra su basan dükkan ve evlerde de yoğun bir çalışma yürütüyor. Ekipler, su basan ev ve iş yerlerinde temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.