DOLAR
32,3998
EURO
34,8047
ALTIN
2.397,66
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Mudanya Mütarekesi’nin 101. yılı kutlama etkinlikleri tanıtıldı

Mudanya Mütarekesi’nin 101. yılı kutlama etkinlikleri tanıtıldı
A+
A-

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Mütarekesi’nin 101. yıl dönümü kutlamalarının tanıtım toplantısında, mütarekenin önemine vurgu yaptı.

ESRA CAN

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Prof. Dr. Mehmet Öznur Alkan’ın katılımıyla MUDAŞ Sosyal Tesisi’nde düzenlenen toplantıda, Mudanya Mütarekesi’nin 101. Yılı kutlama etkinlikleri tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Türkyılmaz, Mudanya Mütarekesi’nin önemine vurgu yaparak, “Mudanya Mütarekesi, Kurtuluş Savaşı’nın askeri safhasının sona ermesi ve politik safhasının başlaması anlamına geliyor. Mudanya Mütarekesi ile Doğu Trakya ve İstanbul, savaş yapılmadan kurtarılmış, İstanbul TBMM’ye teslim edilmiş, Yunanistan ile Meriç Nehri sınırı kabul edilmiş ve Osmanlı Devleti hukuken sona ermiştir. Mudanya Mütarekesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temellerini atan önemli bir dönüm noktasıdır” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Öznur Alkan ise, Mudanya Mütarekesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının kazanılmasındaki önemine dikkat çekti. Alkan, “Mudanya Mütarekesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun kilometre taşlarından biridir. Mudanya Mütarekesi ile Türkiye Cumhuriyeti, uluslararası alanda bağımsız bir devlet olarak tanınmıştır. Bu nedenle Mudanya Mütarekesi’nin önemini unutmamalı ve bu önemli tarihi dönüm noktasını her yıl kutlamalıyız” diye konuştu.

Tanıtım toplantısında, Mudanya Mütarekesi’nin 101. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek programlar da açıklandı. Buna göre, 11 Ekim 2023 tarihinde Mudanya’da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında, Mudanya Mütarekesi’nin imzalandığı evin önünde anma programı yapılacak, Mudanya’da çeşitli paneller ve sergiler düzenlenecek ve Mudanya Mütarekesi’nin 101. Yılı dolayısıyla bir ödül töreni düzenlenecek.

ETİKETLER: