DOLAR
32,4893
EURO
34,7787
ALTIN
2.421,85
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C

Mudanya tarım ve turizm ile kalkınacak

CHP Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Deniz Dalgıç, Mudanya’yı merkez ve kırsal mahalleleriyle birlikte bütüncül bir yaklaşımla ele aldıklarını söyleyerek, ilçenin kalkınmasının yolunun tarım ve turizmden geçtiğini vurguladı.

Mudanya tarım ve turizm ile kalkınacak
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Deniz Dalgıç, gerçekleştirdiği ziyaretlerle Mudanya’nın nabzını yakından tutuyor. Merkez ve kırsal mahalle ziyaretlerinde muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelen Deniz Dalgıç, ilçenin önemli sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ederek kanaat önderleriyle buluşmalar gerçekleştiriyor.

Yaptığı görüşmelerde Mudanya’nın kırsal mahallelerindeki taleplerin daha çok sosyal ve spor alanlarının yapılmasına yönelik olduğunu dile getiren Deniz Dalgıç, “Vatandaşlarımız belediyeden bu tür beklentileri olduğunu söylüyorlar. Çocukların futbol oynaması için bir saha, spor yapılabilecek parklar ve insanların toplanabilmesi için uygar ve konforlu sosyal alanlar beklediklerini bize iletiyorlar. Ayrıca buralardaki vatandaşlarımız sel, su baskını gibi doğal felaketlerle ilgili önleyici tedbirler bekliyorlar” dedi.

 “Mudanya’yı bir turizm başkenti haline getirmek istiyoruz” diyen CHP Mudanya Belediye Başkan aday adayı Deniz Dalgıç, Mudanya’yı kalkındırmaya yönelik projelerinin iki önemli ayağının tarım ve turizm olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Mudanya turizm için bütün unsurlara sahip. Müthiş bir sahil şeridi, tarihi alanları, kentsel sit bölgesi ve arkeolojik bölgeleri var. Ayrıca diğer dinlerin kutsalı sayılan bazı noktalar Mudanya’nın sınırları içerisinde. Mudanya’nın kırsalında da tarım çok ağırlıklı. Bizim tarımla turizmi birlikte ekonomiye katmamız gerekir. Gastronomi turizmi de bu noktada önem taşıyor. Bu konuda bir takım yatırımlar yapmayı, insanları cesaretlendirmeyi ve de böylelikle gelirlerini artırmayı amaçlıyoruz.”

İlçe merkezi ve sahil şeridindeki mahallelerin gelirlerini turizmle artırmayı hedeflediklerini belirten Dalgıç, “Mudanya şu anda mevcut turizm potansiyelini kullanamıyor. Sahilleri ve sosyal alanları daha uygar hale getirdiğimizde insanları ilçemize çekebiliriz. Ayrıca sahillerdeki deniz ulaşımını artırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bunları bir araya getirip, ilçemizin gelir seviyesini artırmak istiyoruz. Böylelikle üzerimize düşen görevi yapmış, halkımızın refah ve mutluluğunu sağlamış oluruz” şeklinde konuştu.

ETİKETLER: , ,