<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Münih Belediyesi Pedagoji Enstitüsü’nden dijital eğitimde öncü adım: İslam Dersi Projesi

Münih Belediyesi Pedagoji Enstitüsü’nden dijital eğitimde öncü adım: İslam Dersi Projesi
15.04.2025
A+
A-

Tevfik ŞENDÖL / MÜNİH

Dijital eğitimin giderek daha fazla önem kazandığı günümüzde, Münih Belediyesi Pedagoji Enstitüsü destekli “İslam Dersi Dijital İçerik Projesi”, çağdaş eğitim anlayışına güçlü bir katkı sağlıyor. Almanca dilinde hazırlanan bu çalışma, İslam dersi için geliştirilen ilk dijital içerik projesi olma özelliği taşıyor.

Projenin öncülüğünü üstlenen Havva Doksar, Gonca Onal, Harika Çetinkaya ve Leyla Baş, eğitim alanındaki uzmanlıklarını bir araya getirerek dijital çağın gereklerine uygun, yenilikçi bir eğitim modeli geliştirmeyi hedefliyor.

Pedagojik uzmanlar, öğretmenler ve dijital eğitim profesyonellerinden oluşan ekip; İslam din dersine yönelik interaktif, öğrenci merkezli ve çağın ihtiyaçlarına hitap eden materyaller hazırlıyor. Bu kapsamda geliştirilen dijital içerikler, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin ders sürecine aktif ve verimli bir şekilde katılımını sağlamayı amaçlıyor.

Proje ile birlikte:

  • İslam dersi daha güncel ve etkileşimli hale geliyor,
  • Öğrenciler teknolojiyi kullanarak derinlemesine, merak uyandıran bir öğrenme süreci yaşıyor,
  • Öğretmenler pedagojik açıdan güçlü ve modern kaynaklara kolayca erişebiliyor.

Bu öncü girişim, Münih’te kapsayıcı, çok kültürlü ve dijitalleşmiş bir eğitim vizyonunun somut bir örneği olarak değerlendiriliyor.