DOLAR
32,2673
EURO
34,7756
ALTIN
2.415,16
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

Mustafa Bozbey projelerini anlattı

CHP’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Mustafa Bozbey, Bursa için proje ve çözümlerini açıkladı.

Mustafa Bozbey projelerini anlattı
A+
A-

SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özelin katılımıyla gerçekleşen CHP’nin Bursa aday tanıtım toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey planlarını, projelerini ve çözümlerini anlattı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, “Bursa için hayalini kurduğu şehri “Dağı yeşil, denizi mavi, havası temiz, suyu berrak, yolları parkları cıvıl cıvıl, evleri sağlam ve dükkanları dolu bir Bursa hayal ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Hayal kurmak yetmiyor, akılla ve planla çalışmak gerek. Çok çalışmaya hazırız  ve Bursa’nın buna ihtiyacı var.” dedi.

Mustafa Bozbey, “Nilüfer Türkiye’de örnek ve tek yerleşke. Önce şu konuda netleşelim. Bir insanın en önemli projesi geçmişte yaptıklarıdır. Bir konuda tecrübeye sahipseniz referansınız geçmişinizdir. Ben uzun uzun çözümlerimi anlatmadığım zaman projesi yok diyorlar. Olmaz mı? Bir kent projesiz, plansız, programsız yönetilebilir mi?

Yeni bir plan yapılamadığı için de kentimiz hala 1990 yılından kalma çevre düzeni planı ile idare ediliyor. Bursa bu sürede de yarı yarıya büyümüş olmasına rağmen plan yok. Ama mega projelerimiz var diyorlar. E trafik ne olacak diyorsunuz.” “Mega projelerimiz var.” Evlerimiz dayanıksız, havamız kirli, esnaf perişan diyoruz. “Ama mega projelerimiz var” diyorlar.

Bursa’nın sokağa atacak parası yok. Boşa harcayacak zamanı da yok. Boş lafa karnımız tok. Bizim akıllı planlı uygulanabilir projelerimiz var.” dedi.

‘’5G BAĞ SİSTEMİ KURACAĞIZ’’

Hedef politikaları dahilinde oluşturdukları 5G sisteminin açılımını ‘Gelişen, Güçlenen, Güvenli, Geçinen ve Gülümseyen Bursa’ olarak yaptı. 5G teknolojisi nasıl mobil ağlar ile dijital bağlar kuruyorsa biz de kentimizde herkese ulaşabilecek ağları, hiç kimseyi dışlamayacak bağları kuracağız’’ diyen Bozbey, Bursa için projelerini sıraladı.

BURSA 2050 VİZYONU

‘’Dağımız, denizimiz, tarım alanlarımız, tarihi turistik değerlerimiz ve nitelikli insan gücümüz var . Bursa’mızın geleceğini şansa bırakmayıp adil katılımcı ve dirençli bir şehir olması için stratejik plan oluşturacağız. Bu çerçevede ivedilikle bir Planlama Ajansı kuracağız ve içinde akademik oda temsilcileri ve üniversitelerimizin de olacağı Bursa akademik kurulunu hayata geçireceğiz. Bu sayede; ulaşım, sanayi, kültür ve turizm, demografik yapı, sektörel, kırsal alan, yeşil alan stratejilerine yönelik master planları yapacağız. Katılımcı bir süreçle öneriler oluşturularak 1/100.000 ölçekli planın hazırlanması ve onaylanması ile Bursa’nın 2050 vizyonunu yani anayasasını hazırlayacağız.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm planlarımızı mikro bölgelemeler ve analiz çalışmalarına göre katılımcı süreçlerle hazırlayacağız. İnşaat proje ve sözleşmelerinden başlayıp hak sahiplerine teslim edilmesine kadar olan süreçte, Belediye olarak vatandaşımızın yanında yer alacağız. Kentsel dönüşüm süresince kullanılmak üzere öncesinde yapacağımız konutlarda, inşaatların yapım süresi boyunca hak sahibi vatandaşlarımız kalabilecek. Kentsel dönüşüm 2 katlı evleri yıkıp yerine 10 katlı binalar yapmak kentsel dönüşüm değildir. Olsa olsa rantsal dönüşümdür. Her şeyi düşünmeli, planlı, adil ve şeffaf olmalısınız.

YENİDEN YEŞİL BURSA

Yeniden Yeşil Bursa’yı oluşturmak için yapacağımız çalışmalarla Türkiye’ye örnek olacağız ve 1 milyon ağaç dikerek Bursa’mızı hak ettiği yeşiline kavuşturacağız.

MEYDAN PROJELER

İlçelerimizde her türlü açık etkinlik, gösteri, festival, konser, miting yapılabilecek. Kentlinin buluşma noktası olacak meydanlar yapacağız.  

ULAŞIM

  • -Metro: Amacımız Bursa’da herkesin yürüme mesafesinde toplu taşımaya ulaşabilmesi olacak. Hafif Raylı Sistemden sonra nihayet Bursa’mız bizim dönemimizde Metro ile tanışacak. 18 kilometrelik M1 hattıyla Hamitler’den Paşaçiftliği’ne, 14 Kilometrelik M2 hattıyla Paşaçiftliği’nden Otosansit’e, 5 kilometrelik M3 hattıyla Şehir Hastanesi’nden Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’ne, 10 kilometrelik M4 hattıyla Uludağ Üniversite’sinden Kayapa Sanayi Bölgesi’ne, Metro çalışmalarımızı başlatacağız.
  • -Füniküler: Arabayatağı-Mimarsinan, Altıparmak-Millet Hastanesi, Arapşükrü-Tophane, ve Emirsultan-Teleferik arasında 4 adet Füniküler hattı planlıyoruz.
  • -Metrobüs: Geçit’ten başlayarak Mudanya’da son bulacak olan Metrobüs hattıyla ise Bursalıların denize kavuşmasını kolaylaştıracağız. Ayrıca; 30 kilometrelik Yeni Kuzey Bulvarı ile 21 kilometrelik Güney Bulvarı çalışmalarını başlatacağız.

AÇIK – KAPALI – YERALTI OTOPARK SİSTEMLERİ

Toplu ulaşımın kullanımını kolaylaştırmak için Başta Raylı Sistem istasyon noktaları olmak üzere otopark sorununun olduğu yerlerde ihtiyaca yönelik açık, kapalı ve zemin altı mekanik, çok sayıda araç kapasitesi olan otoparklar yapacağız.  

GENÇ PARK

Gençlere, kız ve erkek çocuklarına duyarlı ve onları kapsayan kamusal alanlar tasarlanmasını içeren Genç Park Projemizi hayata geçireceğiz. Özellikle 12-18 yaş grubu için sosyal uyum ve diyaloğu odağa alarak, gençlerin ve çocukların buluşabileceği, tasarımını da birlikte yapabilecekleri kamusal alanlar oluşturacağız.

GENÇ BURSALI AĞI

Genç Bursalı Ağı projesiyle Çocuk ve Gençlik Meclislerinin tüm kente yayılımını sağlayacağız. Hem katılımcı profilinin çeşitlenmesini hem de etkinlik düzeyini arttıracağız.  

GENÇ BÜTÇE

Gençlerin kente dair ürettikleri fikirlerin diğer önceliklerin arkasında kalıp gözden kaçmasını önlemek  gerekir. Bu sebeple gençler tarafından önerilen, tasarlanan, geliştirilen projelere özel bir bütçe ayıracağız.  

ENGELLİ HİZMETLERİ KATILIM KOMİSYONU

Bursa’mızda engelli bireylere yönelik belediye bünyesindeki tüm hizmetlerin… engelli bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanması ve yeniden yapılandırılması için Engelli Hizmetleri Katılım Komisyonu oluşturacağız.

GEÇİCİ SOSYAL KONUT PROJESİ

Ülkemizde oluşan barınma ve konut krizine destek olmak amacıyla; kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle ev problemi yaşayan vatandaşlarımıza, yoksulluk yaşayanlara, engelli bireylere ve bekâr annelerimize. 1 yıl boyunca düşük kira ile belediyeye ait geçici konutlarda konaklama sağlayacağız.

ENGELSİZ FABRİKAM

Oluşturacağımız Engelsiz Fabrikada iş dünyasına kazandırılmaları güç olan engel gruplarındaki bireylere istihdam sağlayacağız. Engelsiz Fabrikada üretilen ürünler üniversite öğrencilerimize, anne adaylarımıza ve askerlerimize verilecek olan ücretsiz destek paketlerinde yer alacak. Fabrika’nın içinde oluşturulacak atölyelerden çıkan ürünleri vatandaşlarımızla buluşturarak. Hem istihdam alanı oluşturacağız hem de kamu kaynaklarından tasarruf sağlayacağız.

KIRSAL DESTEKLER

Küçükbaş hayvan besicisine nakdi destek, yem desteği ve hayvanlar için aşı desteği sağlayacağız. Dağ bölgesindeki nüfusumuzun kalıcı olması, mutlu olması, üretmesi ve ürettiğinin karşılığını alması için organik tarımı, hayvancılığı, kırsal ve kaplıca turizmini destekleyeceğiz. Ucuz ve sağlıklı gıdaya erişebilmek için tarım ve hayvancılığı destekleyerek çiftçimize; mazot, tohum ve gübre desteği vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza içine 2000 TL yüklenmiş HALKKART’ları vereceğiz ve istedikleri esnaftan alışveriş yapmalarına olanak sağlayacağız. Ayrıca yine zorluk yaşayan ailelerin ilkokula giden çocuklarına KANTİN KART ile destek olacağız.

GÜÇLÜ ESNAF GÜÇLÜ BURSA

Bursa’mızın önemli bir dayanak noktası da esnafımız. Halkımıza ulaşmak için yaptığımız her türlü yardımı esnafımız aracılığıyla yapacağız. Çünkü onlar sadece ticaretin bir parçası değil. Bizim değerlerimizin, geleneklerimizin, hayatımızın da önemli bir parçası. Siz hiç üç harfli marketlere çocuğunu emanet eden kimse gördünüz mü? Ama mahallelerde çocuğu bakkala, anahtarı fırıncıya emanet ederler. Çünkü onlar sadece ticarethane değil, onlar bizim komşularımız, baş tacımız.

BURSA DEVLET OPERA VE BALESİ

Güzel Bursa’mız Türkiye’nin 4. büyük kenti olmasına rağmen Bursa Devlet Opera ve Balesi’nin kurulması için girişim başlatıp tüm Türkiye’ye örnek olacak bir opera binası inşa edeceğiz.

BURSA KÜLTÜR YOLU

Unesco Dünya Miras Listesinde yer alan Evliyalar Şehri Bursa’mızın doğu ucundan batı ucuna uzanan Külliyeler ve Hanlar Bölgesi arasında kesintisiz, yeşil, tarih kokan ‘Bursa Kültür Yolu’ oluşturacağız. Bu rotanın yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi olmasını sağlayacağız.

KAPLICALARIN SAĞLIK TURİZMİNE KAZANDIRILMASI

Bursa’mızın kaplıcalarını ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtmak zorundayız. Özellikle Çekirge ve Kükürtlü bölgelerinde gerçekleştireceğimiz yeni bir planlamayla ulusal ve uluslararası sağlık kongrelerine ev sahipliği yaparak sağlık turizmimizi geliştireceğiz.’’