DOLAR
32,3415
EURO
34,8234
ALTIN
2.406,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
19°C
Bursa
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Mustafakemalpaşa’ya 10 Bin Kişilik İstihdam Müjdesi

Mustafakemalpaşa’ya 10 Bin Kişilik İstihdam Müjdesi

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde hayata geçirilecek olan Güllüce Kobi Sanayi ve Lojistik Depolama Projesi, ilçeye 10 bin kişilik istihdam sağlayacak. Projeyle birlikte Mustafakemalpaşa, yeşil sanayi yatırımlarıyla geleceğe emin adımlarla ilerliyor.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Güllüce Kobi Sanayi ve Lojistik Depolama Projesi, ilçemiz için tarihi bir sürecin başlangıcı olacak. Projemiz, orta vadede yan sanayisi ile birlikte 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Bu sayede ilçemiz, tarım ve turizmin yanı sıra yeşil sanayide de önemli bir merkez haline gelecek.” dedi.

142 yıllık hizmet çınarı Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin, ilçenin geleceğini şekillendirmek için önemli yatırımlara imza attığını vurgulayan Kanar, “Tarımda katma değeri yüksek ürünlerle verimli topraklarımızı zenginleştiriyoruz. İklim değişikliği ve sıfır atık konusunda örnek çalışmalar yürütüyoruz. Altyapı ve üstyapı yatırımlarımızı tamamlayarak, ilçemizi modern bir şehir haline getiriyoruz. Spor ve eğitim alanındaki yatırımlarımızla çocuklarımızın daha iyi bir gelecek inşa etmeleri için çalışıyoruz. Şimdi de yeşil sanayi yatırımlarıyla ilçemizin ekonomisine ve istihdamına katkı sunuyoruz.” diye konuştu.

Projenin, Mustafakemalpaşalı sanayici, KOBİ ve esnaflara büyük ivme ve değer katacağını ifade eden Kanar, “Bu proje, ilçemizin kalkınması ve gelişmesi için önemli bir fırsat. Projenin hayata geçirilmesi için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.” dedi.

Projeyle ilgili detaylar

Güllüce Kobi Sanayi ve Lojistik Depolama Projesi, 1 milyon 500 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilecek. Proje kapsamında, 100 adet fabrika, 100 adet lojistik depo ve 100 adet sosyal donatı alanı inşa edilecek. Projenin toplam maliyeti ise 5 milyar lira olarak hesaplanıyor.

Projeyle birlikte Mustafakemalpaşa’ya kurulacak olan fabrikalarda, gıda, tekstil, metal, plastik, makine, elektronik, mobilya, kimya ve inşaat gibi sektörlerde üretim yapılacak. Lojistik depolarda ise başta gıda olmak üzere çeşitli ürünlerin depolanması ve dağıtımı gerçekleştirilecek.

Projenin hayata geçirilmesi için gerekli izinlerin alınması ve altyapı çalışmalarının tamamlanması için çalışmalar sürüyor. Projenin 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.

Projenin bölgeye ve ülkeye katkıları

Güllüce Kobi Sanayi ve Lojistik Depolama Projesi, Mustafakemalpaşa’ya ve ülkeye önemli katkılar sağlayacak. Projeyle birlikte ilçede 10 bin kişilik yeni istihdam alanı yaratılacak. Bu sayede, ilçenin işsizlik oranı önemli ölçüde azalacak.

Proje, ilçenin ekonomik kalkınmasına da büyük katkı sağlayacak. Proje kapsamında kurulacak fabrikalar ve lojistik depolar, ilçeye önemli bir katma değer sağlayacak.

Proje, bölgenin ve ülkenin sanayileşmesine de katkı sağlayacak. Projeyle birlikte, ilçede yeni sanayi tesisleri kurulacak ve bölgenin sanayi potansiyeli artacak.

Projeye yönelik eleştiriler

Projeye yönelik bazı eleştiriler de bulunuyor. Eleştirilerin temelinde, projenin çevreye ve tarım arazilerine zarar vereceği iddiası yer alıyor.

Projeyle ilgili eleştirilere yanıt veren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, projenin çevre dostu bir proje olduğunu ve tarım arazilerine herhangi bir zarar vermeyeceğini söyledi.

Kanar, “Projemiz, çevre dostu bir projedir. Proje kapsamında kurulacak fabrikalar ve lojistik depolar, çevreye zarar vermeyecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca, projenin kurulacağı alan, tarım arazisi değildir. Proje kapsamında tarım arazilerine herhangi bir zarar verilmeyecektir.” dedi.