DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tacikistan’da Bursa’yı tanıttı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tacikistan’da Bursa’yı tanıttı
A+
A-

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de düzenlenen Uluslararası Yatırım Forumu’na katıldı. Forumda yaptığı konuşmada Bursa’nın ekonomik verilerini ve ihracatını anlatan Dündar, ayrıca Tacikistan’daki devlet yetkilileri ve iş insanlarıyla temaslarda bulundu.

Dündar, forumun açılış törenine Tacikistan Başbakanı Kohir Rasulzoda, Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Marat Hüsnullin, Kazakistan Başbakan Yardımcısı, Hükümet Ofisi Başkanı Galimcan Koyşıbayev’in yanı sıra diğer devletlerden üst düzey konukların ve ilgili bakanlık ve dairelerinin yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Dündar, konuşmasında Bursa’nın Türkiye ve dünya için önemli bir şehir olduğunu belirterek, “195 ülkeye ihracat yapan bir şehirde hem sanayi hem de tarım her geçen gün gelişiyor” dedi.

Bursa’nın 17 organize sanayi bölgesi ile Türkiye’nin en fazla OSB’sine sahip kent konumunda olduğunu belirten Dündar, şunları söyledi:

“Bursa’da tekstil, otomotiv, makine-metal imalatı, tarıma dayalı sanayi ve gıda, mobilya gibi sektörler ön plana çıkmaktadır. Bursa, raylı sistemler, havacılık, savunma gibi yükselen sektörleri ile de yüksek teknolojili ürünler üretiyor. Bursa’nın ihracatı geçtiğimiz yıl 16 milyar 162 milyon 737 bin dolara ulaştı. Bursa’dan 195 ülkeye ihracat yapılmaktadır. Sanayinin dışında Bursa aynı zamanda bir tarım şehridir. Verimli topraklarında sayısız türden meyve ve sebze yetişmektedir.”

Dündar’ın konuşmasını dinleyen yetkililer aynı zamanda Bursa’nın tanıtım filmini izlediler.

Dündar, beraberindeki heyetle birlikte Tacikistan’da bir dizi ziyaret de gerçekleştirdi. İlk ziyaretini Türkiye’nin Duşanbe Büyükelçisi Uğur Acar’a yapan Dündar, daha sonra Tacikistan Cumhuriyeti Sanayi ve Yeni Teknoloji Bakan Yardımcısı Timur Yoribel ve Tacikistan Cumhuriyeti Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Ashurboy Solehzoda ile bir araya geldi. Her iki görüşmede de karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken, Bursa’daki iş insanlarının yatırım ve ticaret yapabilecekleri alanlar konuşuldu.

Dündar, ayrıca Khatlon eyaleti Bokhtar Belediye Başkanı Feyzullah Barotzoda, Kushoniyon Belediye Başkanı İkromiddin Valizoda’yı da makamında ziyaret etti.

Dündar, forum çerçevesinde düzenlenen Central Asia Expo fuar alanını da gezdi ve burada yabancı medyaya Bursa ve Türkiye’deki yatırım fırsatları hakkında röportaj verdi.

Türkiye’nin Duşanbe Büyükelçisi Uğur Acar’ın da eşlik ettiği programlar sonrasında Duşanbe Belediye Başkan Yardımcısı Sidjouddin Salomzoda ve Tacikistan Yatırım Ajansı Başkanı Sadi Kodirzoda ile ikili görüşmeler gerçekleştiren Dündar, Bursa’nın doğal ve tarihi güzelliklerini de anlatmayı ihmal etmedi.

Dündar, Tacikistan’daki temasları çerçevesinde Duşanbe TİKA Başkanlığı’nı da ziyaret ederek göreve yeni atanan TİKA Koordinatörü İbrahim Ethem Ünal’a başarılar diledi.